Illa creu que la renovació de la CCMA serveix per “recuperar el prestigi”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, considera que el pacte al qual el seu partit ha arribat amb Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per renovar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) o el Síndic de Greuges pot ser un “pas” per “recuperar el prestigi” d’aquestes institucions. Així de convençut es va mostrar aquest dimecres al vespre en una entrevista al canal 3/24, en la qual va voler insistir que Rafael Ribó, tenia el càrrec de Síndic de Greuges prorrogat des de fa 17 anys, mentre que la ‘Corpo’ feia nou anys que sostenia una junta de govern amb el càrrec caducat.

És per tot això que Illa ha manifestat que el seu partit ha volgut arribar a aquest acord per tal de “complir l’Estatut i fer avançar el país”. En aquest sentit, ha assegurat que Esther Gímenez-Salinas té un perfil “molt adequat” per ocupar la Sindicatura de Greuges. Ha apuntat que la candidata ha tingut responsabilitats “molt importants” en l’àmbit acadèmic i en el judicial, en aquest segon cas com a membre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Illa també ha demanat que les noves persones que entrin a liderar la CCMA treballin “en equip” i actuïn “amb professionalitat, sentit comú i pensant en l’interès general“. Al mateix temps, Illa ha explicat que també s’han acordat els noms per renovar la Sindicatura de Comptes, el Consell de Garanties Estatutàries i l’organisme que garanteix l’accés a la funció pública.

Aquests tres partits han acordat iniciar els tràmits parlamentaris establerts per llei per a la renovació dels òrgans esmentats a través dels mecanismes que han d’avaluar la idoneïtat de les candidatures a partir del mes de gener de 2022. Així mateix, s’acorda reduir els mandats a sis anys d’aquells organismes que actualment tenen un mandat de nou anys

Comentaris

  amb illa la democràcia perILLA Desembre 23, 2021 | 10:37
  que els càrrecs s'havien de renovar si, però que el vILLAno no es posi medalles, quan un és un irresponsable, un incompetent, les seves opinions o decisions, no son res
  Ricard Desembre 23, 2021 | 12:44
  Que el PSOE digui que allà on posa càrrecs hi ha prestigi és de vergonya aliena. Però ser castellanista vol dir també això: desvergonyiment. Igual que agredir votants.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 14:56
   Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.
  Illa deserta Desembre 23, 2021 | 13:48
  Aquest paio sembla curtet, primer ha de demostrar que s'ha perdut el prestigi i en cas que s'hagués perdut no el podrà considerar recuperat fins que hagi transcorregut un cert temps i demostrar-ne la recuperació. Aquesta mena de "polítics" xarlatans que repeteixen sempre una idea de "l'assessor de campanya" provoquen vergonya. A més qui li recordarà, i com comprovarà d'ací un any o anys si el prestigi suposadament perdut s'ha recuperat ? Fum per a no dir res, Illa és això. Que se'n pot esperar d'algú que es considera "president" sense ésser-ho i pensa que així, repetint-t'ho cada dos per tres ho serà ?
  Illa illa illa...una mascarilla. Desembre 23, 2021 | 13:59
  Fora psoeratas fascistas de les institucions Cat.
  Fartmac Desembre 23, 2021 | 15:33
  Illa i el seu discurs es de ultradreta pero camuflat amb les paraules "boniques" pq no se note el cuidado.

Nou comentari