El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sala i Martín acusa el número dos dels Comuns d’inflar el currículum
  • CA

Embolic a Twitter amb el currículum del ‘comú’ Joan Carles Gallego. L’economista Xavier Sala i Martín, professor de la Universitat de Colúmbia, s’ha vist immers en una batussa a les xarxes socials amb el número dos dels Comuns pel 14-F després que aquest hagi criticat la seva presència al programa FAQS de TV3 dissabte. Gallego s’ha mostrat especialment crític per les declaracions que va fer l’economista sobre el pacte d’ERC amb el govern espanyol, que va qualificar de “nefast” per incloure a més l’harmonització fiscal.

El número dos de Jéssica Albiach acusa Sala i Martín de “dogmatisme econòmic i partidisme polític”, i qüestiona que TV3 el presenti com un “expert”. Sala i Martín li replica aleshores que precisament ell també va anar al programa fa dues setmanes i es pregunta si només pot parlar ell com a expert.

Una tuitaire s’introdueix en la conversa per defensar Sala i Martín i suggereix a Gallego tornar a parlar quan doni classes a una universitat nord-americana. Gallego li respon que mal que li pesi ell és professor de la “John Hopkins University”. Sala i Martín respon aleshores a aquesta piulada amb un contundent “fals!” i li recorda que “dónes classes a la UPF a un programa conjunt amb la JHP”. Un programa on, per cert, també hi apareix el socialista Josep Borrell. Sala i Martín aporta la caputra de pantalla del web de la universitat nor-americana on es veu que entre el professorat no hi figura el número dos dels Comuns.

A més, afegeix Sala i Martín: “És com quan Casado deia que era màster de Harvard perquè havia fet un curs a Aravaca conjunt amb Harvard”. I encara més li diu. “Tu no has passat els requeriments per a ser professor a una Universitat americana. Inflar-se el CV no està bé!” L’economista de la Universitat de Colúmbia acaba corregint Gallego: “La universitat es diu JohnS Hopkins i no John Hopkins. És curiós que siguis professor d’una universitat de la que no saps ni el nom!”

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa