El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els russos vigilen un vaixell militar espanyol
  • CA

Nou episodi de tensió entre Rússia i l’OTAN, amb coprotagonisme espanyol. Segons ha informat el Centre de Control de Defensa Nacional del ministeri de Defensa rus, la poderosa flota del Mar Negre està vigilant i amatent amb “moviments de la flota de l’OTAN de contramines”.

 

Concretament, i recollint el comunicat difós per l’agència oficial TASS, el comandament rus vigila els moviments del vaixell dragamines Tambre de l’Armada espanyola que juntament amb els vaixells Aliakmon grec i Gaeta italià configuren l’equip que constata la neteja de mines al mar Negre des del passat 7 de juliol.

 

El ‘Tambre’ (M?33) és el tercer dragamines de la classe “Segura”. Ha participat en diverses operacions conjuntes de l’OTAN de vigilància i contenció.El buc està especialitzat en el descobriment i eliminació de les mines de fons. L’Estat Major de la Defensa va informar de la seva participació en l’equip SNMCMG-2, és a dir, el Grup dos de Contramesures de Mines de l’OTAN. El vaixell va sortir de Cartagena el sis de juny i va partir del port de Salamina el 29 de juny cap el Mar Negre. 

 

Aquestes maniobres no han fet cap mena de gràcia a la Federació Russa. De fet, el mateix ministeri de Defensa rus recorda que les forces armades russes van fer un seguiment de les activitats de l’OTAN al mar Negre el 17 de juny quan el destructor de míssils guiats nord-americans Porter va entrar a la zona. El vaixell de la Marina nord-americana es va mantenir al mar Negre fins al matí del 7 de juliol, quan han començat a treballar la terna de bucs dragamines.No és la primera vegada que Rússia ha tingut alguna topada amb efectius de les forces armades en zones calentes de frontera entre l’OTAN i la Federació. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa