Rull diu que no hi ha condicions per al diàleg

L'exconseller pregunta a Delgado si és apropiat que un fiscal digui que els ciutadans han de canviar la manera de pensar

L’exconseller Josep Rull considera que no hi ha les condicions per al diàleg amb l’Estat i ha argumentat que “no es pot seure a una taula amb algú que té l’objectiu que l’altre desaparegui”. En declaracions a Catalunya Ràdio i després que s’hagi revocat el tercer grau de cinc dels polítics presos, Rull ha assegurat que sempre que hi hagi una taula de negociació s’aprofitarà però que hi ha d’haver unes condicions. L’exconseller també s’ha dirigit a la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, per preguntar-li si considera apropiat que un fiscal digui que uns ciutadans han de canviar la seva manera de pensar. I és que, segons Rull, el Tribunal Suprem ha canviat tot el dret penitenciari.

Rull, encara en règim de tercer grau, ha explicat que viu aquestes hores amb una “espasa de Dàmocles” perquè tant ell com Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell saben que en un moment o altre sortirà l’escrit de la fiscalia i just després la jutgessa serà “ràpida i implacable” en tombar el tercer grau. En aquest context, l’exconseller ha afirmat que el diàleg és “molt complicat” perquè s’empitjoren les coses “permanentment”.

Rull ha qüestionat que fiscalia digui que hi ha d’haver tractaments adreçats perquè ciutadans canviïn les seves idees, que són “democràtiques i sempre exercides pacíficament”. “Això és seriós i lògic? Això hauria d’ofendre a qualsevol demòcrata”, ha considerat per després lamentar que el govern espanyol de Pedro Sánchez no estigui fent res davant d’aquesta situació.

Després de patir el “dret penal de l’enemic” amb la sentència, Rull denuncia que ara s’està creant el “dret penitenciari de l’enemic” i ha alertat que això afectarà tots els presos, no només els polítics independentistes.

Nou comentari