Romeva: “Els indults són un gest molt petit”

L'exconseller d'Exteriors es mostra a favor del diàleg amb la Moncloa

L’exconseller d’Exteriors Raül Romeva ha avisat aquest divendres que els indults que el govern espanyol vol concedir als presos polítics “són un gest molt petit respecte una realitat más àmplia i complexa”. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha assenyalat que “és un eufemisme dir que els indults són reversibles“. “Jo potser podré dormir a casa, però la meva realitat judicial seguirà activa durant molt temps”, ha dit en referència a la persecució que pateix per part del Tribunal de Comptes.

“Tinc claríssim que malgrat es produeixi l’indult, el Tribunal de Comptes ens embargarà comptes, cases i la vida a molta gent”, ha assegurat. En aquest sentit, ha denunciat que aquest tribunal està “absolutament polititzat” i que “quan surti de la presó” haurà de “començar a pensar com gestionaré la situació personalment”.

No obstant, Romeva s’ha mostrat a favor del diàleg amb el govern espanyol. Ha dit que li sembla bé “qualsevol espai que permeti parlar, dialogar i fins i tot discutir”. “Qualsevol gest en aquesta direcció que hem demanat durant dècades s’ha de produir i s’han d’aprofitar aquests tipus d’oportunitats“, ha sentenciat.

Comentaris

    Independència 18/06/2021 10:42 am
    Els anomenats indults d'Espanya, suposarien ben segur un alleugeriment per als 9 empresonats per la farsa del judici de Marchena i evidentment per a les seves famílies, però, per a l'opressor espanyol en forma de lawfare i joc brut significarà encara més aferrissament, afany de venjança i de revenja vers els que no accepten l'espanyolitat. Recordeu que encara hi ha 4000 persones que pateixen represàlia espanyola i que el "tribunal de (passar) cuentas" espanyol encara intenta robar a un munt més de de catalans. No ens hem de deixar trepitjar per Espanya.
    eeessiem 18/06/2021 12:07 pm
    a voste pero i a la gent arruinada .... els de erc diuen que el referendum ere que ? ens van enganyar?el nois joves que aniran a la presso qu els dius?cuan varen creu en les vostres paraulas?

Nou comentari