Rivera pressiona el PSOE per suspendre demà els diputats en presó provisional

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha pressionat el PSOE per suspendre els polítics catalans en presó provisional que des de dimarts són diputats del Congrés, a través de la reunió de la mesa de dijous. “Com demà al PSOE se li ocorri allargar la suspensió, serà un clamor popular, estic convençut que els espanyols no toleraran que demà Sànchez els allargui el sou i xuti la pilota endavant perquè ho diu la llei, suspensió automàtica del càrrec públic”, ha reclamat. Responent a la pregunta d’un assistent a l’acte de campanya a Alcalá de Henares, Rivera ha dit que “només ho han d’executar amb un tràmit administratiu i una majoria, que ja us dic que els vots de Ciutadans els tenen”. “Demano al PSOE que demà deixi d’humiliar l’estat espanyol i que faci el seu treball i els suspengui”, ha reblat. El president de Ciutadans també ha comparat els compara amb Tejero: “Disparant al sostre o amb declaracions d’independència, el delicte de rebel·lió és exactament el mateix”.

“Qui fa un cop d’estat no es pot seure en un escó. Algú s’imagina Tejero muntant una llista electoral i seient en un escó? És que estava processat pel mateix delicte, rebel·lió”, ha exposat Rivera. També ha dit que els polítics en presó provisional haurien hagut d’estar suspesos “ahir mateix”. “Quan es desconvoca el ple presentem un escrit al minut u i al minut dos, amb un president del Parlament decent i una majoria decent, es convoca immediatament i als dos minuts estan suspesos de sou i d’escons”, ha manifestat. Ha exposat que això no va passar perquè el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i la nova presidenta del Congrés, Merixtxell Batet, “sembla que en comptes de treballar per la resta d’espanyols estan treballant pels nacionalistes, estan allargant això”. 

També ha criticat que el PP i el PSOE no hagin canviat la legislació abans per impedir que els polítics catalans en presó preventiva pugessin agafar l’escó. Ha dit que van proposar “que els processats per delictes de rebel·lió o fugits de la justícia no puguin ser candidats o seure en un escó” i que el PSOE i el PP van votar-hi en contra. Per això ha tornat a demanar un canvi legislatiu. Per tot això ha demanat el vot pel seu partit per “dignitat nacional”.

Nou comentari