El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera es querella contra un tuitaire que el va titllar de “bon cocaïnòman”
  • CA

 

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, segons ha pogut saber ‘El Món’, ha presentat una denúncia per un suposat delicte d’injúries contra un usuari de Twitter que va respondre a una de les seves piulades del 25 de març passat —el dia que Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya— referint-s’hi com a “bon cocaïnòman”.

 

Aquell dia Rivera va ser un dels primers líders polítics espanyols en reaccionar a la detenció del president català a l’exili. Ho feia amb aquest comentari: “S’ha acabat la fuga del colpista Puigdemont. Intentar destruir una democràcia europea, saltar-se les lleis democràtiques, trencar la convivència o malversar diner públic per això no pot gaudir d’impunitat, la Justícia fa la seva feina”.

 

Piulada de Rivera
Piulada de Rivera | EL MÓN

 

El tuitaire acusat per Rivera no va poder contenir-se i va replicar: “Ara com a bon cocaïnòman, a celebrar-ho amb 4 pollastres com cada dia, amb la sort que algun dia tinguis un infart”. En declaracions a ‘El Món’, sota la condició de conservar l’anonimat, el tuitaire explica que “mai de la vida” ha amenaçat ningú, “potser he fet befa i aquesta piulada irònica probablement és la més forta que he pogut escriure”.

Cita amb la policia

 

A finals de maig, dos mesos després d’escriure la piulada, el tuitaire va rebre una trucada de la Policia Nacional espanyola des de Madrid. El citaven dies després a la comissaria que el cos té a Camprodon. Allà va ser interrogat per dos policies del departament encarregat de delictes cibernètics. Segons explica, les preguntes no es van centrar només en el comentari en qüestió sinó també sobre el seu perfil independentista. “Això ho van remarcar molt i em van explicar que tenia una querella del senyor Rivera per haver-li escrit això”.

 

“Jo no li he dit res que no li hagi dit ningú, tothom en va ple”, assenyala el tuitaire. “Es publiquen vídeos, escrits, a Rivera i a la seva família l’insulten cada dia, i m’han agafat a mi; els seus advocats ho inflen amb captures de pantalla del que jo retuitejava, com per demostrar que estic a favor de la independència, de Puigdemont i en contra l’actuació policial de l’1-O”.

Declararà el 3 de setembre

 

El judici se celebrarà el 3 de setembre. El tuitaire declararà per videoconferència des dels Jutjats de Ripoll, encara que el cas recau en el Jutjat d’Instrucció Número 3 de Madrid. Segons explica a ‘El Món’, creu que en els pitjor dels casos li tocaria pagar una multa d’entre 900 i 4.000 euros. Després d’aquest incident, el tuitare ha tancat el compte denunciat i ha procurat que el cas passés desapercebut.

 

Albert Rivera ja va denunciar el 2016 el cofundador de Podemos Juan Carlos Monedero per insinuar públicament que consumia cocaïna. Finalment, els dos van arribar a un acord perquè Monedero es disculpés i així Rivera retiraria la demanda i demanaria que s’arxivés el cas. D’altra banda, a principis d’aquest 2018, un home de 49 anys va ser detingut a Igualada acusat d’haver amenaçat de mort el president de Cs i d’un delicte d’incitació a l’odi a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa