El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol denuncia “l’autolimitació” del Govern en la Llei de consultes
  • CA

El portaveu del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assegurat que el projecte de llei de consultes aprovat avui pel govern de la Generalitat “no desenvolupa ni de bon tros la potencialitat que fixa l’Estatut en aquest punt”. Per a Pujol, és “sorprenent” l'”autolimitació” amb la qual està actuant el govern català respecte a la futura llei de consultes ja que s’està fent una “lectura restrictiva” d’allò que fixa l’Estatut.

Per al portaveu de CiU, el fet que les consultes populars siguin exclusivament via referèndums és una de les principals limitacions en les quals recau el govern català. Per altra banda, Pujol també ha lamentat que el projecte de llei exclogui, per exemple, les “consultes pressupostàries”.

Compareixença de Saura

El portaveu de Convergència s’ha referit també a la compareixença que avui durà a terme el conseller d’Interior, Joan Saura. Per a Pujol, aquesta constata el “binomi impossible” del “món d’Iniciativa gestant els Mossos d’Esquadra”. “CiU no es conforma amb un cap de turc”, ha remarcat Pujol, “la responsabilitat recau en Saura i Montilla”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa