President Puigdemont: "Són els parlaments els que escullen o cessen els presidents"

Demana una "oposició democràtica a l'article 155" i garanteix que el Govern té "la voluntat de continuar treballant per complir els mandats democràtics"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN
 
 

El Govern de la Generalitat continua treballant per donar complimnet al mandat que li va encarregar aquest divendres el Parlament de Catalunya de fer néixer l'estat independent en forma de República. "Saben perfectament que en una societat democràtica són els parlaments els que escullen o cessen els presidents", ha assegurat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un missatge institucional que s'ha gravat des de la delegació del Govern a Girona i s'ha difós per TV3 i Catalunya Ràdio, després d'explicar als ciutadans que "el Consell de Ministres espanyol va acordar el cessament de tot el Govern de Catalunya, la intervenció del nostre autogovern i la dissolució del Parlament". 


 

També ha fet una crida a "la calma, el compromís cívic, la paciència i la perspectiva", i ha demanat "una oposició democràtica a l'article 155". El president ha deixat clar que el Govern continua treballant per donar compliment al mandat que ja van donar els catalans el 27 de setembre: "La nostra voluntat és continuar treballant per complir els mandats democràtics i alhora buscar la màxima estabilitat i tranquil·litat, entenent les dificultats lògiques que comporta una etapa d’aquesta naturalesa, que el nostre país no ha recorregut mai, en tot cas mai abans en els termes amb què ho fa ara", ha argumentat el president de la Generalitat. 


 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Govern

 

Tanmateix, ha afegit que "en aquestes primeres hores tots vosaltres, ciutadans i ciutadanes, heu entès que l’etapa en què hem entrat l’hem de continuar defensant amb un incansable sentit cívic i compromís pacífic", i ha fet un encàrrec directe als ciutadans i ciutadanes: "La vostra reacció és la pròpia d’un país madur, que sap on vol anar i com hi vol anar. No ens en desviem: continuem perseverant en l’única actitud que ens pot fer guanyadors. Sense violència, sense insults, de manera inclusiva, respectant persones i símbols, opinions i també respectant les protestes dels catalans que no estan d’acord amb el que ha decidit la majoria parlamentària" 


 

Pel que fa a l'article 155, el president ha assegura que "tenim clar que la millor manera per defensar les conquestes assolides fins avui és l’oposició democràtica a l’aplicació de l’article 155, que és la consumació d’una agressió premeditada a la voluntat dels catalans que de manera molt majoritària i al llarg de molts anys ens hem sentit Nació d’Europa", ha dit. "Ho hem de fer preservant-nos de la repressió i de les amenaces, fent-ho sense abandonar mai, mai de la vida, en cap moment, una conducta cívica i pacífica. No tenim ni volem la raó de la força. Nosaltres no. Us ho demano convençut que aquesta demanda és la que espera tothom, també a fora del nostre país", ha afegit per remarcar el caràcter pacífic del procés català, conscient també que l'estratègia de l'Estat pot passar per generar escenaris de violència al carrer. 


 

  

Puigdemont ha començat el seu breu missatge recordant als catalans i catalanes que "ahir vam viure un dia històric, un dia carregat de sentit democràtic i de sentit cívic. El Parlament de Catalunya va complir amb allò que els ciutadans van votar el dia 27 de setembre, on la majoria sorgida de les urnes va encomanar al Parlament la proclamació de la independència". Finalment, Puigdemont ha reiterat que el seu executiu no farà marxa enrere: "Seguirem treballant per construir un país lliure, per garantir una societat que tingui menys injustícies, més igualtat, més solidaritat i més fraternitat amb tots els pobles del món, començant pels pobles d’Espanya amb els quals volem vincular-nos des del respecte i el reconeixement mutus".

 

El Govern després de la declaració de la República
El Govern després de la declaració de la República | Jordi Borràs

 

El missatge és el primer del president Puigdemont després que Madrid hagi publicat al BOE l'ordre de cessament de tot l'equip de Govern, i és la segona vegada que s'adreçarà als catalans i catalanes després que el Parlament proclamés la República catalana, perquè ja va parlar des del Parlament després de les votacions. Els consellers i el president es van reunir divendres a la tarda al Palau de la Generalitat per prendre les primeres decisions com a executiu de la República i defensar-se de l'article 155. També sobre la taula l'estratègia a seguir davant la dissolució del Parlament i la convocatòria per part de Madrid d'eleccions autonòmiques. 

Comentaris
Pepe
El Real Decreto Ley de nueva planta sigue vigente.
ENDAVANT
ENDAVANT PRESIDENT !!!
Fat Boy
Traduccio: Si voleu Republica ja us ho pelareu vosaltres perque ni el Junqueras ni jo arriscarem ni un pel. Prova: Han destituit el cap de la policia i al Trapero i callats com a morts. Si pensaveu que anava a cridar a la vaga general indefinida esteu frescos. Quins temps quan els espanyols necessitaven enverinar i afusellar Presidents, avui nomes cal que els enviin un email.
ENDAVANT
ENDAVANT PRESIDENT, ENDAVANT JUNQUERES, ENDAVANT CONSELLERS. TENIU MOLTA FEINA PER DAVANT. ANIMS.
picafort2
Tots amb el President de la República.
Indepe
Pepe, t'agradi o no catalunya està començant a caminar com a estat independent i sobirà i serà reconegut per Europa en un futur...
L 'expresident s'oblida que els parlaments tambe han de complir la llei. Ah; i que imcomplir-la no pot sortir gratis. Segur que tindrà molt temps per reflexionar-ho.
Racs
Ni un pas enrera. La republica ha començat a viure amb força i seguirà creixent amb la nostra entrega i determinació. Cap altre govern i cap altre poder estranger ens faran renunciar a un dret legitim, a un dret humà.
ERDOGAN RAJOY
President. No accepti cap projecte, ordre ni intrucció del govern espanyol ates que CAT, des d'ahir, és un nou estat d'Europa. És inadmisible la ingerència d'un pais estranger en els asuntes d'un altre país peer molt veí que sigui, i molt colonitzado que hagi estat durant tres segles.
Joan Jaume
Resistència activa i pacífica durant setmanes, per la nostra República catalana.
Visca el president de la republica Catalana Fora la enana del pais vehi
agustí daura i mèlich
Llibertat, democràcia normalitat republicana
Als trolls habituals: renuncieu a desanimar-nos, no us funciona
Als impacients: ningú va dir MAI, que això seria fàcil. MAI. És infantil creure que en dos dies o un mes , tot estaria fet. Independitzar-se d'un estat violent que té la clau de la caixa. És un camí molt complex que requereix, confiança, serenor i mesurar molt bé cada pas..Valdra la pena! Quedar-nos hauria significat la cada cop més greu asfixia econòmica (recordeu retallades previstes UE, fi del crèdit barat i més control del dèficit) i la total liquidació com a poble. Calma i perseverància!
President Puigdemont: "Són els parlaments els que
no han de permetre PUCHERAZOS com els del 1-O !! que ho enten aixo vuste !!
no han de permetre PUCHERAZOS com els del 1-O !! que ho enten aixo vuste !!
no han de permetre PUCHERAZOS com els del 1-O !! que ho enten aixo vuste !!
Sr. Puigdemont : els Parlaments no han de permetre PUCHERAZOS com els del 1-O !! que ho enten aixo vuste !!
Sr. Puigdemont : els Parlaments no han de permetre PUCHERAZOS com els del 1-O !! que ho enten aixo vuste !!
pregunto :
on haig de pagar el següent IVA?
atentos indepen !!
Padania (ITALIA), 1996 Referendum ilegal de autodeterminación, 5 millones de votantes, 97% a favor de la independencia. Se proclamó solemnemente la República independiente de Padania. Nadie la reconoció. 20 años después siguen siendo Italia
Vicenç Ramoneda
L’article 155 de la Constitució espanyola en cap cas, poden suposar suprimir o reduir els drets fonamentals dels ciutadans ni molt menys poden comportar ni la derogació ni la inaplicació de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que té naturalesa de llei orgànica i integra ni la destitució del president i el seu Govern. https://assemblea.barcelona/?q=node/13130
Aquest esta negociant la seva amnistia
i despres ens deixara tirats i amb el teixit economic del pais destruit. Ja ho veureu
Ramon
TV3 no contempla la victòria ni com a possibilitat. TV3 ja dóna per feta la desfeta de Catalunya i ja és l'altaveu i la propaganda de la dedfeta. Gràcies, ERC!
Vicenç Ramoneda
L’executiu de Rajoy tem que la mobilització impedeixi el control de la Generalitat! Diverses veus alerten que l’organització popular pot complicar la gestió. https://www.youtube.com/watch?v=dp5hsDgENLk
Elisa
Per els trolls que tan us s'esforçau, fins i tot repetin-vos mes que el all, ja no pinteu res!
Anna Armendares
Mariano Sánchez y Pedro Rajoy han creuat tots els limits legals de la seva santa constitució. I els Parlament es deuen al poble, que es qui te la sobirania. Espero que el govern legitim d`aquest Republica es mogui en els tribunals internacionals que defensen drets humans. A la ONU, malgrat que ens hauria de defensar nomes hi ha Alfred de Zayas que ens pot ajudar, pero ja es molt. Pensant en fer efectiva la Republica, s`han de trobar aquestes complicitats i col.laboracions. Romeva, on ets ??
Nuria de Mèxic
Sento a tothom cansant i despistat. Ho dic des de lluny, perdoneu. A Mèxic portem 17 anys lluitant per canviar el règim i encara no ho aconseguim, paciència doncs. I la guerra d`Indepndènia va durar 10 anys, i Espanya ¡va tardar 20 anys mes a reconeixer la República mexicana. I pressionava els altres paisos pe tal de que no ens reconeguessin.. L`ùnic avantatge es que els espanyols els teniem lluny., aixi i tot enviaren dues expedicions militars.

envia el comentari