Puigdemont demana un full de ruta per aplicar si les eleccions ratifiquen l’1-O

El líder de JxCat creu que no és intel·ligent fixar terminis per a la independència

El líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha instat l’independentisme a acordar un full de ruta per aplicar si a les pròximes eleccions catalanes es ratifica l’1-O i l’independentisme supera el llindar del 50% dels vots. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Puigdemont ha afegit que no és intel·ligent fixar terminis per a la independència ni tampoc donar “massa detalls” que es poden girar en contra. Preguntat pel balanç que fa dels tres anys de l’1-O, Puigdemont, que llavors era president de la Generalitat, ha respost que “tot ha valgut la pena“. I ha revelat que ahir dimecres va parlar per telèfon amb el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès.

Puigdemont ha defensat que el conjunt de l’independentisme ha de fer una proposta i dir què passarà si s’aconsegueix superar el llindar del 50% dels vots en les pròximes eleccions, que se situen al 7 de febrer. “Ens agradaria un procés negociat amb l’estat espanyol, que no podrà ser. Però tenim la legitimitat per continuar endavant i podem fer que la pròxima legislatura fixi clarament els objectius de final de mandat, que és el reconeixement de la república catalana”, ha defensat per després afegir que això no ho pot fer un partit sol.

Pel que fa al plantejament de les eleccions, Puigdemont ha defensat que tenen un caràcter plebiscitari tenint en compte les circumstàncies. Segons ha apuntat, tres anys després de l’1-O torna a haver un president de la Generalitat inhabilitat, no hi ha alternativa sobre la taula i , per tant, “toca ratificar la decisió de fa tres anys“. Segons ha explicat Puigdemont, ahir va parlar “breument” amb Aragonès i ha explicat que el vicepresident amb funcions de president es va posar a la seva disposició i que ell li va dir el mateix.

Nou comentari