PSOE i Podem avancen en la negociació per derogar la llei mordassa

La derogació de la llei mordassa podria ser una realitat ben aviat. PSOE i Unides Podem han començat a avançar en la redacció d’un acord per derogar la ‘llei mordassa’ del PP, segons han informat fonts de la formació lila a l’Agència Catalana de Notícies. Els socis de coalició han assolit aquest dijous un principi d’acord en aspectes com el dret de reunió o la presa d’imatges de manifestacions o operacions policials. Tanmateix, les mateixes fonts remarquen que “queden punts importants a discutir”.

Fonts del PSOE confirmen que les negociacions han avançat, però remarquen que encara no s’ha tancat un acord. Segons Unides Podem, pel que fa al dret de reunió, es garantirà la seva protecció amb la reforma dels articles que hi fan referència perquè “en cap cas l’absència de comunicació prèvia impedeixi l’exercici del dret sempre que sigui de forma pacífica”. En relació amb la presa d’imatges, no es podrà sancionar la presa i difusió d’imatges quan no afectin el dret a la intimitat o la seguretat dels policies o les seves famílies.

Les mateixes fonts de la formació lila han explicat que aquest matí s’han reunit representants de les dues formacions després que la setmana passada Unides Podem reclamés tancar ja el termini d’esmenes i buscar un acord. “Unides Podem seguirà treballant perquè l’acord suposi un avenç en els drets i llibertats dels ciutadans que va suprimir la ‘llei mordassa’ del PP”, afirmen.

Comentaris

  Dani_Andreuenc Octubre 28, 2021 | 21:52
  Si...la derogaran... Es clar...
  Català Octubre 29, 2021 | 08:15
  I ens en encolomaran una de pitjor.
  Català Octubre 29, 2021 | 08:15
  I ens en encolomaran una de pitjor.

Nou comentari