El PSOE vincula un sí als pressupostos de l’Estat al “patriotisme”

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, els reclama que no s'oposin a la "millora de les condicions de vida dels més vulnerables"

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha defensat en una compareixença a la seu del partit que els pressupostos generals de l’estat són “excepcionals” per “un moment excepcional per la pandèmia” i també perquè, per primera vegada, “les institucions europees han acordat un volum immens de recursos per ajudar els països membres a recuperar-se socialment i econòmicament de les conseqüències de la covid”. “Espanya té una enorme oportunitat gràcies als PGE per a l’any 2021 que ha presentat el govern”, ha dit. “Tenim una gran oportunitat per a la transformació necessària i urgent de la nostra economia”, i per això ha demanat el suport d’altres partits als comptes.

Per això, ha demanat altura de mires a la resta de grups parlamentaris. “Aquests pressupostos requereixen d’una actitud d’autèntic patriotisme per part de tots els grups parlamentaris”. I ha llançat: “Quin grup parlamentari s’oposa a aquesta millora de les condicions de vida dels més vulnerables al nostre país o s’oposa a les grans transformacions de l’economia que ens permeti sortir d’aquesta crisi, d’aquesta pandèmia, més forts com país, amb una capacitat de progressar de forma inclusiva, d’avançar en el món de segle XXI a què hem de ser capaços d’adaptar-nos?”, ha preguntat Narbona.

La dirigent socialista ha volgut destacar en la seva intervenció que “el 2021 els espanyols veuran millorar la seva vida” gràcies a aquests comptes. Ha destacat, per exemple, que 10 milions de jubilats veuran actualitzar les seves pensions un 0,9%, i un 1,8% les no contributives, “sis milions de persones que ara mateix pateixen el copagament sanitari implantat pel PP deixaran d’haver de contribuir per comprar les medicines que necessiten i l’Ingrés Mínim Vital es consolidarà i arribarà a 850.000 famílies, i els programes per a la lluita contra la pobresa infantil arribaran a més d’1 milió de nens i nenes a casa nostra”. Sense oblidar el pla de xoc d’ocupació juvenil, per tal de reduir la taxa d’atur actual dels joves que està en el 40% a un 23%, ha dit Narbona.

“Tots els grups parlamentaris haurien d’entendre que si no hi ha PGE per 2021 no hi haurà tampoc accés als fons europeus i es perdria una gran oportunitat per a la transformació necessària i urgent de la nostra economia i enfortir i consolidar els nostres serveis públics, el nostre estat del benestar”, ha asseverat Narbona.

Nou comentari