El PSOE: “El Congrés té unes funcions entre les què no hi ha el control al cap de l’Estat”

Rafael Simancas justifica el veto a la comissió d'investigació sobre la monarquia adduint que el Congrés no té competències

El secretari general del grup del PSOE al Congrés, Rafael Simancas, ha justificat aquest dimarts que la seva formació hagi sumat els seus vots a PP i Vox a la Mesa del Congrés per impedir que prosperessin les dues peticions de creació d’una comissió d’investigació pels casos que esquitxen el rei emèrit, Joan Carles de Borbó. Segons Simancas, “el parlament té unes funcions taxades a la Constitució entre les què no hi ha el control al cap de l’Estat“.

La Mesa del Congrés dels Diputats ha tornat a vetar, per cinquena vegada aquesta legislatura, la creació d’una comissió d’investigació sobre la monarquia. A la reunió d’aquest dimarts, la Mesa ha rebutjat les peticions d’investigar el rei emèrit que havien registrat els partits independentistes, d’una banda, i Unides Podem de l’altra. ERC, JxCat, Bildu, CUP, BNG, Més País i Compromís van demanar la investigació de la trama de suposades il·legalitats comeses per membres de la Casa Reial i Unides Podem va reclamar investigar l’ús de targetes opaques per part de Joan Carles I. La Mesa ha justificat la negativa pels “antecedents existents i els informes dels lletrats”.

Nou comentari