El PSC insisteix per enèsima vegada en la taula de diàleg entre partits

Illa assenyala les divergències dins el Govern i fa mofa del viatge de Puigneró i Aragonès a l'Alguer: "No hi ha hores de vaixell que puguin arreglar les divisions internes”

Comença la segona sessió del debat de política general, que ha de fixar els eixos de l’acció de Govern per aquesta legislatura. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha fixat un temps de 30 minuts per a cada grup parlamentari per tal que faci la seva rèplica al discurs del president Pere Aragonès que va obrir el debat ahir.

El primer grup en intervenir ha estat el PSC, encapçalat per Salvador Illa, que ha pres la paraula per carregar contra Aragonès per “erigir-se president de mitja Catalunya”. Illa ha felicitat el president per parlar de diàleg, “fa vostè bé”, però l’ha criticat per rebutjar el diàleg entre catalans. De nou, el líder socialista insisteix en una de les seves propostes més repetides: una taula de diàleg entre partits catalans.

La recepta d’Illa per millorar Catalunya és “el diàleg i el consens entre tots” i “menys queixes, més autoexigència i més esforç”. “Cal defugir el victimisme inoperant. Des del respecte que li tinc, no veig capaç el seu Govern de donar a Catalunya el que necessita”, ha dit l’exministre, que tot i així ha estés la mà dels socialistes per negociar per aprovar els pressupostos “si no ho aconsegueix amb els seus socis”.

Culpable del “fracàs col·lectiu” dels fets del 2017

“Què oferia vostè ahir? Reincidir”, l’ha acusat abans d’advertir-li que el millor és que “el diàleg amb l’Estat vagi per la llera institucional”, sinó, “el camí serà desordenat”. Illa considera que Catalunya està “dividida” i ha citat la figura de Maragall per lloar “l’esperit de país” que creu que hi havia llavors. El líder socialista ha titllat l’1 d’Octubre com “un fracàs col·lectiu” i ha acusat Aragonès de ser-ne “en part” culpable.

“Catalunya està molt pitjor del que podria estar i del que li correspon per recursos”, ha assenyala Illa, que ha citat algunes dades econòmiques per evidenciar “la mala gestió” del Govern des de fa anys. El cap de l’oposició li ha dit a Aragonès, en to lleugerament paternalista, que li sembla “una bona persona”, però li ha advertit que “això no val”.

El viatge accidentat a l’Alguer “no arregla divisions internes”

Illa també ha insistit en la divisió del Govern de Junts i ERC, que considera que “reincideix” en les mancances de l’administració de l’expresident Quim Torra. A més, en referència al viatge accidentat de Pere Aragonès i Jordi Puigneró a l’Alguer, Illa ha dit que “no hi ha hores de vaixell que puguin arreglar les divisions internes”.

Comentaris

  Ricard 29/09/2021 10:00 am
  El xenòfob Illa vol una "taula de diàleg amb catalans entre partits" i en canvi vol una "taula de diàleg amb castellans exclusivament entre governs". O sigui en un lloc vol que parlin els partits, i a l'altre els governs? Perquè? Per fer fora als represaliats de la taula de negociació? Miserable hipòcrita amb cua de palla!
   Ricardo, ni tu t'entens... 29/09/2021 12:23 pm
   Tornat a llegir i deixa d'escriure rucades. Corruptgent, oi?
    Ricard 29/09/2021 4:35 pm
    "Torna't" a llegir i veuràs. Castellà i annexionista, oi?
  rd 29/09/2021 10:06 am
  aneu a la p merda
  El què vol és sortir a la foto i, de la mà dels seus socis naturals (PP, Vox, Colono's) retallar més drets als catalans 29/09/2021 10:31 am
  Ja n'hi ha una de taula de partits, i no servirà per a res més que per perdre el temps, esspanya seguirà retallant els drets i espoliant als catalans. La taula de diàleg de Catalunya se'n diu Parlament, no ens en cal una altra, doncs per què parlar amb l'extensió dels partits feixistes espanyols? que ja sabem que volen aquests de nosaltres.
  Quina tonteria, Illa.no te nivell... 29/09/2021 10:51 am
  Els partits ja parlan al Parlament. Què serà el proper? Demanar una bar de partits?
  Martí 29/09/2021 11:01 am
  Illa és el responsable directe de milions de morts al principi de la pandemia. Hauria d'estar condemant a una presor de maxima seguretat per inutil. Es una vergonya tenir a escoria criminal com aquest al nostra parlament
  X2 29/09/2021 12:55 pm
  Au , parla amb la paret a veure que et diu, ja m'ho explicarás, feixista
  uno que vive en Tabarnia 29/09/2021 4:29 pm
  aquest es filosof? suspes en etica

Nou comentari