PSC, ERC, JxCat, CUP i Comuns registren a la Mesa una estratègia per aïllar Vox

Volen impedir la presència de l'extrema dreta als òrgans parlamentaris i evitar que prosperin les seves iniciatives

Els grups parlamentaris del PSC-Units, ERC, JxCAT, CUP i En Comú Podem han registrat a la Mesa del Parlament un document amb diversos acords per aïllar Vox a la cambra catalana. En primer lloc, han acordat utilitzar els espais d’intervenció al Parlament “per combatre els discursos d’odi, defensant els drets humans i contrarestant les informacions falses que puguin induir a discriminacions i vulneracions dels drets humans“. També han acordat “impedir la presència de l’extrema dreta” a la Mesa, les comissions, a la coordinació dels intergrups i a la relatoria dels grups de treball. Tampoc subscriuran iniciatives parlamentàries conjuntes amb l’extrema dreta i evitaran que prosperin les seves.Els grups signants de l’acord volen evitar que la presentació de ponències col·legiades recaigui sobre qualsevol diputat de formacions d’extrema dreta i establir els acords necessaris per evitar, sempre que sigui possible, la seva presència en els nomenaments on el Parlament té potestat estatutària o legislativa. Tampoc convocaran Vox a les trobades amb entitats.

A més, impulsaran les modificacions legislatives o accions necessàries per blindar el Parlament de discursos d’odi i discriminacions, reforçar el Compromís contra la Discriminació i l’assetjament amb sancions en cas de no signatura i modificar el requisit d’unanimitat per les declaracions institucionals en favor d’una majoria qualificada. Un altre dels acords és rebutjar de manera formal i unànime qualsevol manifestació de violència, ja sigui verbal, física o psicològica, cap a qualsevol diputada.

També emplacen a la Mesa del Parlament a ratificar el calendari de commemoracions institucionals actual, que inclou la commemoració de les víctimes de l’Holocaust, les del genocidi del Poble Gitano i les de la tracta transatlàntica d’africanes esclavitzades. A més, es vol mantenir que en cada ple es faci el recompte de les morts a la Mediterrània i dels feminicidis i impulsar la creació d’una comissió d’estudi sobre el racisme institucional.

Per últim, els grups volen mantenir un espai de treball conjunt durant la legislatura per coordinar l’acció i les respostes envers accions concretes de les formacions d’extrema dreta i formalitzar un espai de treball i coordinació incloent a la societat civil organitzada. En el document expliquen que es tracta d’un acord “per un Parlament compromès amb la democràcia, els drets i la diversitat” i sol·liciten a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que el faci extensiu al tots els grups parlamentaris.

Comentaris

  Observador 28/03/2021 7:53 am
  Vox no és altra cosa que l'esperit de Castella. Què ens ensenyaven, als de la meva generació, a l'escola?. Quins eren els exemples a seguir?: Sagunt i Numància. Ans mortir que cedir. I aquest esperit és majoritari a les espanyes, el que ells en diuen "Las eséncias"
  Luisnomeacuerdo 27/03/2021 9:55 pm
  Gracias fascistas independentistas y otros tontos útiles cada acción de esta lo que hace es subir los votantes de vox. Loco probareis e dos meses. Los únicos fascistas que hay en España están en Cataluña y se les conoce por el lazito amarillo, y los de las provicias vascongadas por el el flequillo que llevan los payasos.
  Tano 27/03/2021 6:31 pm
  A veure si es veritat i deixeu aquesta xusma de merda a la cuneta de3 la política pels segles del segle amén.
  Vaya pandilla 27/03/2021 5:41 pm
  Pero si el partido del fugado cobarde es de extrema derecha y xenofobo señores, a quien quieren engañar? además a este partido le han votado 250.000 catalanes ó más, hay que respetar a las personas y dejar la mierda del proceso.
  Vaya pandilla 27/03/2021 5:40 pm
  Pero si el partido del fugado cobarde es de extrema derecha y xenofogo señores, a quien quieren engañar? además a este partido le han votado 250.000 catalanes ó más, hay que respetar a las personas y dejar la mierda del proceso.
  Ramon 27/03/2021 4:44 pm
  En qualsevol sociatat cal consens nacional i i en democràcia cal pluralitat ideològica. Però aquí ho fem a l'inrevés. La nació és opinable i una ideologia concreta, dogma.
  Maria 27/03/2021 3:37 pm
  Oooooh!!! Moderador què dorms?
  Les opcions irracionals 27/03/2021 1:43 pm
  Amb la ultradreta espanyola arraconada, es pot fer lloc a la dreta estrambòtica catalana del Puigdemont.
  50
  42
  Respon
   Ramon 27/03/2021 8:31 pm
   Junts per Catalunya és d'esquerres. Clarament d'esquerres. Molt d'esquerres. MASSA d'esquerres. Massa perquè l'alliberament nacional serveix al conjunt de la nació. I massa perquè, a sobre, d'absolutament res no els serveix tanta decantació esquerranista perquè, ni que presentessin un programa trotskysta, Espanya-ERC continuaria referint-s'hi igualment com "Kumbaryensia amb un altra nom". Que, per cert, Convergència TAMBÉ era d'esquerres. Potser no tant, d'acord. Convergència era socialdemòcrata. Homologable amb les esquerres de qualsevol democràcia.
  Telly Saballas 27/03/2021 1:41 pm
  VOX fills directes del cop d'Estat (que no guerra civil) del 1936 i que encara ens dirigeixent avui, per terra mar i aire, per desgracia
  Maria 27/03/2021 1:15 pm
  És ridícul que partits com els socialistes i podemitas que s'aprofiten dels vots de vox a Espanya ara vulguin fer veure una altra cosa. Tot el que sigui menysprear als catalans va bé. Teniu la cara de formigó. Per això us van bé les mascaretes... per tapar la vostra cara dura.
  Ramon 27/03/2021 1:01 pm
  Nacionalment, no hi ha gaire diferència entre Vox i la resta de partits espanyols. I per exemple en relació amb Ciutadans les diferències són mínimes (i en algun aspecte en favor de Vox). Aïllar Vox, quan no va fer-se amb Ciutadans, per tant, no obeeix a raons nacionals sinó a raons ideològiques. Ergo vaja quina merda de missatge estarem donant-li al món. Se suposa que intentem independitzar-nos però el que no suportem és que al Parlament hi hagi un partit... de dretes. El missatge, doncs, és que ens mou més l'esquerranisme que la llibertat de Catalunya. Tot amb tot, ho repeteixo, aquesta ximpleria puteja el PSC entre la terregada tavernària. I això és bo. Molt bo.
  Ramon 27/03/2021 12:56 pm
  Anar del bracet de l'esquerra espanyola contra la dreta espanyola no ens duu a la independència sinó al tripartit. Anar del bracet de l'esquerra espanyola no uneix nacionalment els catalans sinó que ens divideix alhora que ens fa mariatxis de l'Espanya que, de facto, porta sent l'enemic real des de fa quatre dècades perquè és l'Espanya que quasi sempre governa allà i la que ens és l'autèntic i únic rival polític, electoral, cultural, mediàtic, total, aquí. Anar del bracet de l'esquerra espanyola és l'estupidesa seminal d'ERC. Estupidesa que, ara, amb la colonització que no existia 90 anys enrere, ha passat de ser un error a ser un horror.
  Tripartit no, gràcies 27/03/2021 12:48 pm
  Bastant ridícul que entre els "estrategues" per aïllar VOX hi hagi el PSOE-sc que tenen exactament els mateixos objectius que VOX , C's o PP i parlen la mateixa llengua colonial. Aquesta "estratègia" només té com a resultat el blanquejar la sucursal del PSOE a Catalunya, cosa lògica per part d'ERC i la Comuna Pudenta però no s'entén que JUNTS i la CUP hi participin.
  Pajaritu 27/03/2021 12:30 pm
  Acción condenada al fracaso. Les pueden más las rencillas, odios y envidias internas que cualquier acuerdo contra un enemigo común. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Ramon 27/03/2021 12:28 pm
  L'únic que té de bo aquesta Iniciativa No Per Catalunya és que putejarà electoralment la sucursal sociata entre la terregada tavernària. Tota la resta és negatiu. Però aquella conseqüència bona és molt, molt però que molt bona.
  Doctor Strangelove 27/03/2021 12:20 pm
  Aquesta estrategia només té un nom feixisme. Ramon, ja sé que no és feixisme, és per a que ho entenguin els gambariots que pul.lulen per aquí. Doc.

Nou comentari