El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC constituirà el Consell Nacional l’11 de juliol davant la “incertesa electoral”
  • CA

El PSC constituirà el Consell Nacional l’11 de juliol per “preparar-se” davant la “incertesa en el calendari electoral”. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, diu que correspon treballar per una “alternativa” a la “deriva” dels darrers anys amb els independentistes al capdavant del Govern: “Ens van dir que buscaven la unitat, però han provocat la màxima divisió. Van dir que volien la independència, però el risc és de decadència”, ha etzibat. Iceta ha dit que ara no convé buscar cap batalla partidista però creu que “correspon que com més aviat millor puguem tenir un Govern que doni rumb a la política catalana després del fracàs del procés independentista”.

El líder del PSC, que ha dit que “no seria bo que la data d’eleccions l’acabi posant el Tribunal Suprem“, també ha comentat que hi ha “moltes incerteses” sobre les ofertes electorals que hi haurà en els pròxims comicis. “Veiem dubtes i problemes a l’espai de JxCat i el PDeCAT, i també hi ha un esforç per vertebrar una oferta de centre al voltant de partits que no creuen que la independència sigui una prioritat”, ha dit Iceta, en referència a l’alternativa que vol construir el dirigent d’Units per Avançar Albert Batlle. “És un esforç molt incipient i que no ha donat resultats“, ha valorat Iceta, que ha recordat que “hi ha formacions que no tenen ni candidats”.

Iceta ha explicat que el Consell Nacional, encara amb mesures contra la covid-19, se celebrarà en un format híbrid, mig presencial, mig telemàticament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa