El PSC acusa JxCat de “corrupció ètica” i en critica el “silenci còmplice” pel cas ‘Voloh’

Els socialistes demanaran un informe de la intervenció general del Govern sobre recursos i contractes durant la pandèmia

El diputat Jordi Terrades (PSC-Units) ha acusat JxCat de “corrupció ètica i de les idees”. Durant el debat al ple monogràfic d’aquest dilluns a la tarda sobre corrupció, el parlamentari socialista ha criticat el “silenci còmplice” de Junts pel cas ‘Voloh’. Terrades ha lamentat que els postconvergents només critiquin el jutjat d’instrucció acusant-lo de perseguir l’independentisme. Per altra banda, el diputat ha anunciat que una de les propostes de resolució del PSC-Units demanarà un informe de la intervenció general de la Generalitat per conèixer tots els recursos esmerçats durant el període de la pandèmia, i la relació de tots els contractistes.

“No s’adonen que, al darrere de les afirmacions, hi ha corrupció ètica i de les idees. Al fons es pretén fer negocis aprofitant la xarxa d’influències”, ha constatat Terrades. El diputat socialista desitja que no hi hagi “cap favoritisme” en la contractació al llarg de la crisi sanitària, i ha lamentat que “encara aflorin actituds irregulars” a les administracions. En aquest sentit, Terrades ha subratllat que, en moments de “grans dificultats i incerteses, i d’angoixa per la pandèmia”, obtenir contractes de la Generalitat tot “aprofitant-se” i “pressionant contactes per rendibilitzar les posicions”, no son actituds “ni morals ni ètiques”.

Nou comentari