El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Principi d’acord per prorrogar els ERTO fins el 28 de febrer de 2022
  • CA

El govern espanyol, els sindicats i les patronals han arribat a un acord per prorrogar els ERTO fins el febrer de l’any que ve. Un dels principals punts d’aquesta negociació ha estat la formació que les empreses ofereixen als treballadors que tenen en un expedient de regulació tempora. Ara es milloraran les exoneracions a la Seguretat Social per aquestes empreses. Fins ara es parlava d’allargar-los fins el mes de gener, però finalment sembla ser que serà fins el febrer.

L’acord entre agents socials i govern espanyol, haurà de ser ara ratificat per sindicats i patronals. Si la ratificació arriba a temps, demà mateix podria ser aprovat al Consell de Ministres. Aquesta és la sisena pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, una situació en què es troben unes 49.000 persones a Catalunya, la meitat vinculades al sector del turisme.

Segons informa La Vanguardia, fonts d’UGT van assegurar que el govern ha millorat la seva proposta d’ahir diumenge en ampliar el termini dels ERTO fins al 28 de febrer de 2022, autoritzant el comptador a zero fins al 31 de desembre de 2022 i ampliant algunes exoneracions.

La negociació per l’extensió dels ERTO ha estat encallada en mes d’un punt, els principals esculls per tancar aquest acord han tingut a veure amb les matèries dependents de la Seguretat Social, com són la reducció d’exoneracions de cotitzacions a les empreses o la vinculació dels nous ERTO a plans formatius per als treballadors. Des del sindicat Comissions Obreres van arribar a acusar els responsables de la Seguretat Social d’estar “exercint un bloqueig de la taula de negociació que dificultarà arribar a temps en la renovació dels ERTO”. En la seva opinió, l’absència del ministeri que dirigeix José Luis Escrivá a la taula de diàleg social “suposa una falta de respecte al propi procés de diàleg social i a les persones que es troben per ERTO”. Finalment la negocació ha anat per bon camí i s’ha tancat la pròrroga dels ERTO fins al febrer de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa