El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas va proposar a Munté rellevar-lo com a president abans d’escollir Puigdemont
  • CA

L’expresident de la Generalitat Artur Mas va proposar Neus Munté com a candidata a la presidència davant de la negativa de la CUP a investir-lo després de les eleccions de l’any 2015. Ho ha revelat al llibre ‘Cap fred, cor calent’ (Columna), que s’ha posat a la venda aquest dimarts. Segons relata, va oferir a Munté, que aleshores era la vicepresidenta del Govern, que el substituís: “Si faig el pas al costat, tinc decidit que siguis la primera dona presidenta de Catalunya“, explica que li va dir. No obstant això, ella va rebutjar amb “un ‘no’ rotund” que Mas atribueix a “raons personals i polítiques“, per la qual cosa va traslladar l’oferiment a Carles Puigdemont, que llavors era alcalde de Girona i president de l’AMI, que va acceptar.

‘Cap fred, cor calent’, que ni Mas ni l’editorial han volgut avançar a la premsa abans de la seva arribada a les botigues, narra la seva experiència en primera persona des de la seva arribada a la Generalitat l’any 2010 fins a la investidura de Quim Torra com a cap del Govern, passant per la demanda d’un pacte fiscal que va fer a l’executiu espanyol, el procés participatiu del 9 de novembre de 2014, les eleccions del 2015 amb la marca JxSí, el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i la gestació de JxCat. La publicació ha coincidit amb la fi de la condemna d’inhabilitació que se li va imposar arran del 9-N, que li ha impedit exercir cap càrrec públic durant 13 mesos.

Sobre aquest espai polític, explica que es va coure com a “resposta a la negativa d’ERC a anar junts” amb el PDeCAT a les eleccions com sí que havien fet el 2015 i que va esdevenir “un èxit electoral”, ja que es va imposar als republicans, que aspiraven a guanyar els comicis, malgrat que la primera força “desgraciadament” va resultar ser Cs. Sobre la creació de la formació, Mas lamenta que el PDeCAT “va fer un gran esforç” per construir-lo i aquesta generositat “no va ser degudament resposta” per la resta d’actors que s’hi van implicar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa