El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos de JxCAT imploren unitat
  • CA

La petició d’unitat ha estat el denominador comú de la majoria de les intervencions dels presos polítics en el vídeo Les veus de la repressió que s’ha projectat a l’acte de Perpinyà del Consell per la República com a preàmbul a la intervenció de Carles Puigdemont. Vehement amb aquesta idea ha estat Jordi Turull que ha implorat “unitat” i ha dit que l’acte de Perpinyà és “una victòria sobre tots aquells que busquen l’enfrontament entre els presos i l’exili”. Turull ha insistit en que cal que “anem a la una de debò” i ha demanat eliminar del diccionari les paraules “resignació, renúncia i rendició”. “Només així podrem estampar la paraula república”, ha reblat.

En la mateixa línia, Quim Forn ha expressat que cal “posar en valor” les “fortaleses” del moviment independentista i ha reclamat la recuperació de “la unitat i les complicitats que van fer possible l’1-O”. Per la seva banda, Jordi Sánchez ha animat a “no defallir” i a actuar contra les diferències: “Aïllem i derrotem la desunió per evitar que la desunió acabi derrotant l’independentisme”.

El vídeo Les veus de la repressió també ha inclòs el testimoni de Josep Rull, que ha denunciat la persecució política a l’Estat espanyol  i ha remarcat que la frontera en entre Espanya i França és el “límit entre la democràcia i la ignomínia”.

En el mateix vídeo, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat seguir lluitant contra la repressió i per mantenir la dignitat. Ha defensat que l’exili i la repressió són “dues cares de la mateixa repressió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa