El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pimec demana a Borràs la creació d’una comissió de recuperació econòmica al Parlament
  • CA

Pimec ha traslladat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, la proposta de crear una comissió de recuperació econòmica a la cambra per tal d’accelerar l’activitat després de la crisi de la covid-19 i perquè els partits “coneguin la realitat de les empreses“. El president de la patronal, Antoni Cañete, ha apuntat que la predisposició de Borràs en relació amb aquesta qüestió és “molt bona” i confia que es pugui formar Govern com més aviat millor per abordar aquesta qüestió. En la reunió que han mantingut aquest divendres Borràs i Cañete, la patronal també ha sol·licitat una compareixença al Parlament per exigir als partits “sensibilitat” amb les pimes a l’hora de legislar i ha destacat el “drama” que viu el sector.

Cañete ha especificat que aquesta comissió estaria formada pels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i la Unió Generat de Treballadors (UGT) i les patronals Pimec i Foment del Treball, ja que considera que són els agents “més representatius” a Catalunya. Segons ha apuntat Cañete, la proposta sorgeix exclusivament de Pimec, tot i que considera oportú incloure-hi la resta dels principals agents del país.

Pel que fa a la compareixença al Parlament, el president de la patronal ha volgut deixar clar que Pimec traslladarà un missatge en relació amb la necessitat de rescatar a les empreses més solvents i amb la importància que tenen les pimes dins el teixit empresarial. “El país ha de legislar pensant en petit per fer el país gran; si com capaços de discriminar de forma positiva les pimes, podrem evolucionar molt millor“, ha remarcat Cañete. En aquest sentit, el directiu ha recordat que al voltant de 94.000 autònoms catalans han tingut ingressos inferiors a 5.000 euros anuals aquest 2020, una situació que cal resoldre “de forma urgent”. Finalment, Cañete ha traslladat a Borràs la necessitat que es configuri un Govern el més aviat possible. En relació amb aquesta qüestió, el president de Pimec ha comentat que Borràs ho considera “una de les seves prioritats”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A la merda Pimec a març 20, 2021 | 00:30
    A la merda Pimec març 20, 2021 | 00:30
    Que collons vol dir això?, i perquè serveix a la practica?, perquè no ho demanen al Gobierno?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa