El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Pessimisme” i “divisió” a la Diada “menys multitudinària”, segons la premsa internacional
  • CA

El “pessimisme” de l’independentisme, amb una “menor participació” i mostres de “divisió” entre els partits són els aspectes que més ha destacat la premsa internacional sobre la Diada. Mitjans d’arreu del món s’han fet ressò aquest dijous de la concentració de 600.000 persones a Barcelona marcada per l’espera de la sentència de l’1-O. Al Regne Unit, ‘The Guardian’ i la BBC remarquen que la manifestació va ser la “menys multitudinària” dels darrers set anys, un fet que es produeix “enmig d’una creixent divisió, agitació i incertesa” dins del secessionisme. La televisió pública britànica assegura que la majoria de protestes van ser “pacífiques”, però que un grup de manifestants va llançar projectils a la policia antidisturbis davant del Parlament.

Mitjans europeus com Euroactive o EUobserver assenyalen que la concentració de la Diada es produeix en un moment “crucial” de l’independentisme que espera el veredicte del Tribunal Suprem pel cas de l’1-O, on l’acusació vol penes de presó d’entre 25 i 12 anys per suposats delictes de rebel·lió i malversació. “El repte dels independentistes a Madrid transforma Barcelona en Hong Kong”, titula el diari italià La Stampa aquest dijous, afirmant que la població es prepara per “la mobilització permanent”.

“Pessimisme” al moviment

El francès ‘Le Monde’ assegura que es va notar la “desacceleració” del moviment per la “davallada de participants” i pels seus discursos “desil·lusionats i crítics amb els partits” independentistes i “pessimistes sobre la possibilitat que algun dia es materialitzi la independència”. “La fractura s’ha aprofundit per la divisió entre dos dels principals líders separatistes”, apunta el The New York Times, en referència a l’expresident Carles Puigdemont i l’exvicepresident Oriol Junqueras. Segons el diari nord-americà, el govern espanyol de Pedro Sánchez podria “explotar aquestes divisions per posar fi al conflicte territorial” però recorda que el socialista “té els seus propis problemes polítics”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa