El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo | Suport al pallasso Pesarrodona en el seu judici per “desobediència” per l’1-O
  • CA

Unes 300 persones donant-li suport. És el que s’ha trobat aquest matí a la porta dels jutjats de Manresa el pallasso Jordi Pesarrodona, que és jutjat pel que la Fiscalia considera un delicte de desobediència “greu”, que va ser participar en la formació d’un “escut humà” l’1-O. Li demanen una condemna de dos anys d’inhabilitació –en aquell moment era regidor de Sant Joan de Vilatorrada– i una multa de 5.400 euros.

Pesarrodona ha arribat a dos quarts de deu als jutjats i entre les persones que s’hi havien aplegat per donar-li suport hi havia càrrecs electes de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Hi havia els diputats de JxCat Laura Borràs i Eduard Pujol; els alcaldes republicans David Rodríguez (Solsona), Eloi Hernàndez (Fonollosa) i Joan Miguel (Monistrol de Montserrat); així com també Antoni Castellà, de Demòcrates.

“El judici està guanyat abans d’entrar, perquè ells han perdut encara que em condemnin”, ha anunciat. També ha advertit que la seva causa “no havia d’haver arribat mai a judici” i que no li han “perdonat mai la imatge icònica amb el nas de pallasso”. “Com que va quedar totalment desmuntat l’informe de la Guàrdia Civil on se m’acusava d’incitació a l’odi i lideratge tumultuós i altres barbaritats, es van inventar això de desobediència greu per castigar-me. Però no podran desactivar el procés, l’únic que aconseguiran és fer-nos més forts”, ha dit.

També ha criticat que li demanin una pena “més gran que la del president Torra, o els consellers Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs”. “Això és anar en contra d’una persona i senyalar-la i castigar-la”, ha lamentat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa