Aragonès: “Volem ser responsables dels recursos fiscals que generem”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut per fer balanç de la seva trobada amb la presidenta balear, Francina Armengol. En aquest marc, el president ha dit que els dos governs trobaran “espais de coordinació” per compartir el repte dels fons europeus Next Generation, que han de servir per diversificar les economies. “Compartim futurs en els reptes que té el mediterrani que ens uneix”, ha dit abans de passar a parlar sobre el finançament. “Volem ser responsables dels recursos fiscals que generem“, ha dit el president, que ha reclamat administrar els recursos perquè el model actual fa que siguin “insuficients”.

La presidenta balear, Francina Armengol, ha agraït la col·laboració del Govern durant un any “complicat” per la pandèmia i ha assegurat que els dos territoris són “germans” i comparteixen “llengua, cultures, estima i coneixença”, pel que s’entenen millor. “Queden reptes del nou model de finançament, perquè actualment estem infrafinançats”, ha lamentat.

En el mateix sentit que el president català, Armengol ha instat a anar cap a societats més cohesionades a nivell econòmic. Armengol ha parlat d’aprofitar els fons Next Generation per “mantenir un turisme més sostenible” i ha reivindicat la llei contra el canvi climàtic del govern de les Illes Balears.

A banda, els dos mandataris han reivindicat una llei audiovisual que blindi el català. De fet, Aragonès ha dit que s’ha de convertir en “una oportunitat” per enfortir la indústria en català i ha assegurat que el Govern treballa per aconseguir-ho. Per això, el Govern ha traslladat al govern espanyol la necessitat d’establir quotes per a la protecció del català. “La qüestió de l’audiovisual s’ha de resoldre abans de la tramitació dels pressupostos”, ha dit Aragonès.

Armengol ha afegit que col·laboraran amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per normalitzar la llengua catalana. “Tenim molts reptes per endavant. Som un territori que guanya població i el govern espanyol ha de tenir una mirada molt posada als territoris que creixem”, ha demanat.

Comentaris

  Foteu pena, traïdors. Octubre 22, 2021 | 13:33
  Voler és gratuït. Si ets el fidel gestor d'una colònia, que carall xerres, venut?
  Traïdor Octubre 22, 2021 | 13:34
  Necessiteu fer publireportatges a TVERC d'una taula farsa. Això ja és esperpèntic.
  Anònim Octubre 22, 2021 | 15:31
  Sr. Aragonés, l'any 1979, en aprover-se el malhaurat Estgatu de seudoautonomia, els nosres flamant polítics van refusar administrar els diners de Catalunya amb el ridícul argument de que "Els que recapten impostos son mal vistos". Jo m'hi vaig oposar públicament i em vaig haver de sentir dir de franquista per amunt. Ara el mal ja està fet.
  Luisnomeacuerdo Octubre 22, 2021 | 23:35
  Milhaus y la cenicienta que estaba de juerga después de las doce porque la cosa no iba con ella. Menudos ejemplares están hechos. Poco les queda.

Nou comentari