El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estira-i-arronsa d’Aragonès amb la CUP pels pressupostos
  • CA

Estira-i-arronsa del president del Govern, Pere Aragonès, i la CUP pels pressupostos. El president ha dit aquest mateix divendres a la Cadena SER que s’estan “aproximant posicions” amb la CUP per avançar en l’aprovació dels pressupostos del 2022. Durant l’entrevista ha recordat que “per aplicar l’acord” que van consensuar amb els anticapitalistes en la investidura, és “necessari” aprovar els comptes. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha descartat pactar amb els socialistes. “El model que defensem no és el del PSC segur. Amb la CUP coincidim amb més coses”, ha subratllat. El Govern ha fixat el 9 de novembre per aprovar els comptes, el que el president ha subratllat com a “fonamental”.

Eulàlia Reguant, pel contrari, ha defensat en una entrevista a l’Ara que la formació anticapitalista està “lluny” d’arribar a un acord per aprovar els pressupostos catalans perquè els comptes són “excessivament continuistes”. A l’entrevista, la diputada ha explicat que el Govern ha posat sobre la taula una pujada d’impostos, proposta que el conseller d’Economia, Jaume Giró, va negar “taxativament”. La portaveu de la CUP ha subratllat que el seu partit estarà “fins al final” per arribar a una entesa i ha assegurat que seria una “mala notícia” no fer-ho.

Així mateix, davant la voluntat d’Aragonès de validar els comptes amb la CUP, Reguant ha retret que l’executiu “amb qui aprova més coses” és amb el PSC. “El Govern ha dit sempre que el soci preferent era la CUP, però després quan mirem què passa al Parlament en les votacions i veiem que tenen tendència a què el soci preferent siguin els socialistes”, ha criticat la diputada cupaire.

En qualsevol cas, des de la CUP asseguren que no se’n penedeixen d’haver investit Pere Aragonès com a president. “Hem d’avançar en canvis profunds, però esperem que els canvis es reflecteixin”, ha subratllat Reguant. En aquesta línia, ha demanat reformes en el model d’ordre públic o en qüestions relacionades amb l’habitatge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Venuts a octubre 22, 2021 | 17:11
    Venuts octubre 22, 2021 | 17:11
    No teniu vergonya, traïdors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa