El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès exigeix blindar el català per negociar els pressupostos

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el blindatge del català a la nova llei de l’audiovisual és “una condició” perquè Esquerra Republicana de Catalunya entri a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). En una entrevista a la televisió basca ETB, ha assenyalat que aquesta no és una qüestió amb la què es pugui “frivolitzar“, ja que “la llengua és una qüestió fonamental per la societat catalana”.

Falten poques hores perquè ERC anunciï quina és la seva posició en la votació dels comptes que defensa el govern espanyol, i si hi presentaran una esmena a la totalitat. El coordinador nacional del partit ha assegurat que la negociació d’aquests pressupostos pot ser “un incentiu” perquè avanci la taula de diàleg. En aquest sentit, ha dit que són dues negociacions que han d’anar “en paral·lel.

Durant l’entrevista, Aragonès ha manifestat que el govern espanyol hauria de demostrar que té un compromís per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya independentment de si necessita els vots dels partits catalans per tirar endavant els pressupostos estatals. Però sí que ha reconegut que “amb l’experiència” de l’actitud dels governs espanyols, cal “generar incentius”. És per això que ha demanat que un dels incentius es generi a través de la negociació d’aquests comptes.

Esquerra Republicana es reunirà durant aquest matí de divendres per decidir si presentaran una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat, que és una decisió que ja han pres Junts per Catalunya i la CUP. El termini per presentar aquesta esmena a la totalitat acaba aquest mateix divendres a les 14h. Preguntat per la taula de diàleg, Aragonès ha dit que “no està al congelador”, i ha assenyalat que un procés d’aquestes característiques “necessita temps” i “discreció”, però ha assegurat que aquesta voluntat de discreció no suposarà una “paràlisi” a la negociació.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Donec Perficiam a octubre 29, 2021 | 10:44
  Donec Perficiam octubre 29, 2021 | 10:44
  Quin desproposit de politic el Hobbit Aragonés. ¿No se li acudeixen coses més importants i necessaries per negociar els pressupostos del Desgobierno? de veritat que no? Podria demanar molt més a canvi i es conforma amb el català? Inutil més que inutil! Que s'en vagi a collir coliflors hosti noi.
 2. Icona del comentari de: Pretenen carregar-se una minoria ètnica , això cal portar-ho a organismes internacionals a octubre 29, 2021 | 11:14
  Pretenen carregar-se una minoria ètnica , això cal portar-ho a organismes internacionals octubre 29, 2021 | 11:14
  Ha quedat demostrat clarament el què som els catalans per a Espanya, res! al contrari, ens volen aniquilats cultural i políticament, ja va essent hora de trencar amb ells totalment, el divorci ha de ser ja!
 3. Icona del comentari de: Martí a octubre 29, 2021 | 11:36
  Martí octubre 29, 2021 | 11:36
  Penso que és una demanda simple i fàcil de complir des del punt de vista del govern espanyol i molt necessària des del punt de vista de la cultura catalana i el govern de Catalunya. Si no la compleixen és perquè no els hi dóna la gana, son malignes o per motius ideològics. Per tant espero que Esquerra no es sotmeti a aquests desgraciats mentre ens faltin el respecte d'aquesta manera
 4. Icona del comentari de: Boletaire a octubre 29, 2021 | 11:43
  Boletaire octubre 29, 2021 | 11:43
  El que ha de fer és no acceptar promeses, solament realitats. Les promeses ja abem massa bé que no es compleixen mai.
 5. Icona del comentari de: Qui dia passa, partit empeny. a octubre 29, 2021 | 12:08
  Qui dia passa, partit empeny. octubre 29, 2021 | 12:08
  Dincs l'Aragonés ja esta frivolitzant amb el català quan sap que l'única mamera de protegie-lo es la independència. Allò que proclamen i després no feu. Covard. Enfrotet al estado com en Josep Costa, o fes un pas al costat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa