El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT comença les primàries per elegir el seu candidat a la Generalitat
  • CA

El PDeCAT comença aquest dilluns el procés de primàries per elegir el seu candidat a la Generalitat. El procés s’activa un cop s’ha rebut l’aval del 85% dels membres de Consell Nacional del partit, després que es trenquessin les negociacions amb JxCat per explorar la possibilitat de concórrer a les eleccions junts.

El procés de primàries s’allargarà fins al 2 de novembre, i els que vulguin presentar-se per ser cap de llista de la Generalitat hauran de presentar l’aval, com a mínim, de mil associats. L’objectiu és poder tenir decidits els candidats que concorrin a les eleccions a finals de novembre, perquè puguin presentar-se en societat i explicar el projecte del PDeCAT “a tothom”, segons va explicar dijous el president del partit, David Bonvehí.

L’exconsellera Àngels Chacón ja ha anunciat que es presenta a aquestes primàries per ser la candidata del partit, després de quedar fora de l’Executiu català en l’última remodelació de Govern que va dur a terme el president inhabilitat Quim Torra.

Fonts de la direcció del partit han explicat a Europa Press que és un dels millors perfils que tenen per encapçalar la llista del PDeCAT, i si fos el cas s’haurà d’enfrontar a una eventual candidatura de JxCat encapçalada o no pel president a l’exili, Carles Puigdemont. A més de Chacón, un altre dels noms que es va contemplar temps enrere és el de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, membre de la direcció del PDeCAT. Tot això després que JxCat i el PDeCAT hagin donat per tancades les negociacions formals que han mantingut des de fa mesos, i ho han fet públicament, per intentar buscar un acord que els permetés concórrer conjuntament a les eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa