El PDeCAT aposta per una coalició amb la Crida per concórrer com a JxCat a les eleccions

El PDeCAT aposta per una coalició amb la Crida Nacional per la República per concórrer als comicis amb les sigles de JxCat, una fórmula que recull “un reconeixement mutu de tots dos actors”.

Així ho han explicat fonts de la negociació després de les reunions d’aquesta setmana entre el president del PDeCAT, David Bonvehí, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Brussel·les, i dimecres amb el president de la Crida, Jordi Sànchez, a Lledoners.

Amb la voluntat que les negociacions fructifiquin, el PDeCAT reivindica que impulsen un escenari “de suma, que no parteixi de la negació de ningú”, tampoc del seu partit.

No obstant això, la Crida aposta per formar un partit nou, que aglutini tots els actors de l’espai polític. “Cal buscar una fórmula que permeti reconèixer tothom i que reculli les màximes sensibilitats possibles, sense perdre el nostre ADN. No neguem ningú“, han afegit aquestes fonts.

Així, malgrat admetre les reticències inicials, expliquen que en les negociacions amb la Crida han plantejat tota classe d’escenaris, menys el de la dissolució del PDeCAT.

Segons la formació, si el PDeCAT no es vol dissoldre i la Crida no s’hi vol fusionar, defensen que decantar-se per la coalició permet aquest reconeixement mutu i també afrontar una eventual convocatòria electoral imminent.

MÉS REUNIONS

Tot i que no descarten cap escenari, tampoc el de la ruptura, aposten per continuar negociant, i per això totes dues parts s’han instat a celebrar més reunions la setmana vinent a Lledoners per assolir un acord.

En cas de no aconseguir-ho, les mateixes fonts recorden que com a partit són els únics que poden activar mecanismes per concórrer a unes eleccions.

També defensen que si la fórmula de la coalició electoral funciona, després tindran temps de fer “un pas més” i negociar una fórmula organitzativa que permeti confluir cap a un sol partit.

Nou comentari