El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El partit de Puigdemont naixerà de forma telemàtica
  • CA

Finalment, el partit esperonat per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, es fundarà telemàticament. Així ho han explicat les portaveus temporals de la formació, Elsa Artadi i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en una roda de premsa també telemàtica aquest migdia. El congrés de JxCAT s’encentarà el 25 de juliol, amb un acte polític virtual, i s’allargarà fins el 3 d’octubre, quan s’hauran escollit tots els òrgans de direcció i organització, així com la seva ponència política.

Segons Madrenas i Artadi, el partit es dirigeix a tots aquells “3.000 electes de JxCAT”, als votants del Primer d’Octubre i als que veuen la independència com “inevitable”. També s’ha presentat el nou logo de la formació basat en el concepte “Junts”.

El 3 d’octubre haurà de quedar enllestit el quadre de la direcció, els estatuts i la ponència política. En cap cas, tenen previst celebrar primàries per escollir una virtual candidatura a les eleccions al Parlament. Circumstància que allunya la possibilitat d’unes eleccions convocades el mes d’agost que posaria el mes d’octubre en el calendari electoral. El partit naixerà de forma absolutament telemàtica. La COVID obliga. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa