El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament aprova el retorn als empleats públics del 100% de la paga extra pendent del 2014

El Parlament de Catalunya ha aprovat el decret llei que preveu tornar als treballadors públics el 100% de la paga extra que es va suspendre l’any 2014. Tots els partits de l’hemicicle han donat suport a aquesta iniciativa. Els empleats rebran aquest pagament en la nòmina del mes de novembre.

Aquest decret llei modifica el que es va aprovar el passat mes de juliol, que establia que es retornaria el 55% de la paga pendent durant el tercer trimestre d’aquest any i la resta durant el 2022. Finalment, els treballadors públics rebran la totalitat de l’import pendent a finals de mes. El Govern liquidarà d’aquesta manera el seu deute amb els empleats públics, que van veure suspesa aquesta paga extra durant la crisi financera.

La portaveu del Govern, Laura Vilagrà, ha posat de manifest que “el Govern compleix els acords als terminis pactats i, en aquest cas, els avancem“. Aquesta mesura suposarà un desemborsament de 533 milions d’euros per part de la Generalitat. Vilagrà reconeix que es tracta d’un “esforç pressupostari”.

Tot i que totes les formacions polítiques de l’hemicicle han donat suport a aquesta mesura, el Govern no s’ha deslliurat d’algunes crítiques per part de la resta de partits. El socialista Cristòfol Gimeno ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació del decret llei, però considera que ha arribat massa tard tenint en compte que aquest deute ha existit durant els últims set anys. D’altra banda, els comuns i la CUP han lamentat que el Govern optés per retallar el sou dels treballadors. La diputada de Junts, Glòria Freixa, ha recordat que aquestes decisions es van prendre en un moment de crisi mundial i que el govern central també va dur a terme diverses retallades perquè “Espanya estava en situació de fallida”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 03, 2021 | 19:50
    Gonzalo novembre 03, 2021 | 19:50
    Se supone que con sus correspondientes intereses. 7 años sin pagar, acumula una deuda en intereses considerable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa