El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paluzie (ANC): “Cal fer del judici una eina de denúncia”
  • CA

 

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha demanat a la ciutadania que es mobilitzi aquest divendres, quan està previst el trasllat dels presos polítics a Madrid. Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, de TV3, Paluzie ha dit que s’han convocat mobilitzacions “perquè s’ha de mostrar el rebuig a aquest judici, que no hauria d’existir i s’hauria d’haver anul·lat”. Hi haurà dos tipus de protesta. La primera, que la gent acompanyi des dels vorals i ponts del trajecte que faran les furgonetes que se’ls emportaran. La segona, concentracions de protesta a la tarda -a Barcelona es farà als Jardinets de Gràcia-.

 

La presidenta de l’ANC ha deixat clar, però, que l’entitat no té la intenció d’obstaculitzar el trasllat. “Cal fer d’aquest judici una eina de denúncia”, ha afirmat, i ha denunciat que “s’està intentant convertir el dret a l’autodeterminació en un delicte”. A més, ha Paluzie ha expressat el suport de l’entitat sobiranista a la vaga convocada per la Intersindical per la setmana vinent.

 

“Què feu per aplicar el mandat de l’1-O?”

 

Paluzie també ha confirmat que es penjarà una pancarta a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el missatge: “Què feu per aplicar el mandat de l’1-O?” La presidenta de l’ANC també s’ha referit al vídeo que l’entitat va fer carregant contra el Govern de Quim Torra, i ha explicat que “costa molt avançar i el context del judici ho centra i condiciona tot”. “Tinc la sensació que estem en un període de transició”, ha constatat. Sobre la polèmica entre Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, Paluzie ha opinat que “les diferències són molt menys entre ells que els conflictes que apareixen de tant en tant”. 

 

La Crida

 

Sobre la Crida, la presidenta de l’ANC ha assenyalat que “l’àmbit del que històricament havia estat CDC es va presentar en les darreres eleccions amb una candidatura molt àmplia com JxCat. És lògic que aquest espai s’hagi d’organitzar”, i ha defensat que, “tot i que el discurs de la Crida s’assemblea al nostre, el que és transversal de debò és l’ANC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa