El metge i investigador Oriol Mitjà demana la dimissió del comitè d’emergència espanyol -que formen tècnics i polítics- perquè considera que hi ha hagut “negligència”, mesures “insuficients” i “comunicació opaca. “El país està a l’UCI i el metge que l’ha tractat ha comès massa errors. Millor canviar de metge mentre encara hi estem a temps”, ha afirmat Mitjà en un fil de tuits publicat aquest dilluns a la tarda. El metge i investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol reclama “parar-ho tot dues setmanes”. “El confinament ha de ser total, excepte de treballadors en serveis bàsics i alimentació. Imatges de transports públics plens mostren que els nostres responsables segueixen sense entendre la gravetat de l’assumpte”, ha reblat.

Mitjà sosté que la “negligència” s’ha manifestat amb la “reiterada falta d’anticipació” i la “incapacitat de predir una epidèmia que era evitable i que, en no evitar-se, ha generat una crisi de salut pública sense precedents”.

L’investigador considera que les mesures que s’han receptat aquests dies són “adequades” però “insuficients” i adverteix que s’ha de “frenar” la taxa de reproducció del virus “ja”. “No es pot perdre ni un segon més en dubtes amb la presa de decisions”, alerta.

Mitjà també titlla la comunicació d'”opaca” i “proteccionista” i afirma que ha estat “enormement perjudicial” perquè ha “impedit la planificació i preparació per a aquesta situació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa