El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ordenen detenir al número 2 de la CUP a Tarragona per no presentar-se davant el jutge
  • CA

El Jutjat d’Instrucció 3 de Reus ha ordenat detenir al regidor i número 2 en candidatura de la CUP a la província, Edgar Fernàndez, després de no assistir dues vegades a la seva citació com investigat pels altercats en les protestes per la sentència del 1-O.

Després que Fernàndez no ha comparegut, el jutge ha ordenat detenir-lo per a assegurar que sí que acudeixi a la pròxima citació, el 19 de febrer, han explicat fonts judicials a Europa Press. Una cinquantena de persones han protestat aquest dijous a Reus després de conèixer la decisió del jutge, en la qual Fernàndez ha retret “el paper de l’extrema dreta en l’organigrama de l’Estat espanyol”, ha explicat la CUP en un comunicat. També ha criticat “que els Mossos d’Esquadra permetessin la presència i provocacions de Vox” durant la protesta contra la sentència del 1-O i els ha titllat de representar la vulneració dels drets humans, el masclisme, el racisme i l’homofòbia.

El número 2 de la CUP, Carles Riera, ha retret que la Generalitat exerceix l’acusació particular en causes judicials que impliquen “un centenar de militants de l’esquerra independentista”, i ha reclamat a Junts i ERC canviar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa