Òmnium critica les “intromissions injustificables dels tribunals i l’Estat espanyol”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha reafirmat el compromís de l’entitat en la “lluita per seguir construint aquest país sota la premissa de ser un sol poble”: “La sentència del català ens recorda que hem de seguir construint un sol poble, malgrat aquells que els agradaria que tinguéssim un país dividit”. Mauri ha recordat que en aquesta construcció d’un sol poble “l’escola és un pilar fonamental, com també ho són totes les lluites que s’han fet als barris del nostre país”. En aquest sentit, ha reafirmat el paper de la llengua catalana com a “eina de cohesió social i no discriminació” i ha defensat el model d’escola catalana davant de les “intromissions injustificables per part dels tribunals i de l’estat espanyol”.

Segons el vicepresident d’Òmnium Cultural, el que realment divideix la societat catalana són “la pobresa i les desigualtats socials”, per això ha asseguat que l’entitat “seguirà treballant en la construcció d’un país on tots els drets siguin respectats i on no deixem ningú enrere”, perquè la inclusió social “és i seguirà sent un puntal”. 

Mauri ho ha assegurat en el marc de la Marató de (Re)Voltes, organitzada per Òmnium Cultural, i que omple el país amb prop d’una quarantena d’aquestes caminades. “Aquest cap de setmana posem de relleu que el país s’ha anat construint a base de lluites compartides”, segons Mauri. Unes lluites compartides “que ens fan prendre consciència que promovent l’esperit crític i la responsabilitat social, podem enfortir-nos com a societat cohesionada”.

Amb les (Re)Voltes Òmnium pretén “reforçar i incrementar la cohesió social i el sentit de pertinença col·lectiu” a partir de tres eixos: desmuntar l’estigmatització i la segregació territorial i social dels barris i persones que formen la societat catalana; recuperar i revaloritzar la història quotidiana i popular dels col·lectius, llocs i protagonistes infrarrepresentats en el relat i la memòria col·lectiva; i reforçar el teixit associatiu i comunitari del país a partir de la interacció, el coneixement i reconeixement mutu.

Comentaris

  Mila Novembre 27, 2021 | 13:59
  A part de criticar, farem quelcom mes?, perquè si no, mes val que calleu.
  Vendetta Novembre 27, 2021 | 15:39
  Y ke fareu plorar molt fort?
  Porcs traïdors Novembre 27, 2021 | 16:09
  Quina farsa. I aquests se suposa que cobren per defenssar el català. No teniu vergonya.

Nou comentari