El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat obrirà les portes als turistes a partir del juliol
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que l’Estat obrirà les portes als turistes a partir del juliol. En una roda de premsa telemàtica des del Palau de la Moncloa, ha assegurat que “l’activitat turística no estarà aturada aquest estiu” i ha volgut tranquilitzar la població espanyola assegurant que els viatgers passaran uns protocols per assegurar que no posen la població en risc.

Dit això, Sánchez ha animat els seus ciutadans a planejar les seves vacances amb l’objectiu de reactivar el sector, un dels més perjudicats per aquesta crisi sanitària. “Hi haurà temporada turística d’estiu, amb el propòsit de reactivar el turisme nacional, motiu pel qual convido a tots els establiments, restaurants i tots els destins turístics a reemprendre la seva activitat”, ha afegit.

 

Torna la Lliga de futbol

Per altra banda, Sánchez també ha anunciat que el Ministeri de Sanitat ha aprovat que la Lliga de futbol torni a partir del 8 de juny. “Amb l’aval del Consell Superior d’Esports, el govern espanyol dona llum verda perquè es torni a celebrar La Lliga” i les grans competicions esportives i professionals, ha dit el president espanyol. El seu Executiu ha triat aquella data perquè en aquell moment “s’iniciarà la fase 3 de la desescalada a gran part d’Espanya”, ha dit. Sánchez ha assegurat que la competició es reprendrà “en condicions que garanteixin les màximes condicions sanitàries”. També ha recordat que “el futbol espanyol té un seguiment massiu”.

 

Aprovat l’Ingrés Mínim Vital

El president del govern espanyol també ha confirmat que la propera setmana s’aprovarà l’Ingrés Mínim Vital en el Consell de Ministres, tal i com ja havia avançat el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. “Es tracta d’una mesura història perquè ningú quedi enrere“, ha manifestat, a més d’explicar que “serà una prestació habitual, permanent, que ja existeix en altres països d’Europa, per reduir l’índex de pobresa; sobretot la infantil”. L’Executiu calcula que això es tradueixi en invertir 3.000 milions d’euros anuals: es preveu que arribi a un milió de famílies.

 

Deu dies de dol

Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres també aprovarà l’entrada en vigor “del dol més llarg de la història democràtica d’Espanya” en memòria de les víctimes i afectats pel coronavirus i la covid-19. L’executiu ho farà a partir de la setmana vinent, quan ja tot l’Estat estarà al menys en fase 1, i tindrà una durada total de 10 dies. Durant aquest temps, onejaran a mig pal les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l’Armada Espanyola. Segons Sánchez, amb aquesta iniciativa es vol “mostrar tot el dolor, tot el pesar i tot el reconeixement a les víctimes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa