Nuet: “Si els parlaments han de fer el que dicti el Suprem i el TC, no cal que hi hagi eleccions”

El diputat d'ERC al Congrés veu la sentència que l'obligarà a deixar l'escó com un "càstig" al diàleg i la política

El diputat d’ERC al Congrés Joan Josep Nuet veu la sentència del Tribunal Suprem que l’inhabilita durant vuit mesos com un “càstig” al diàleg i la política”. En declaracions a ‘Planta Baixa’ de TV3, Nuet considera que amb aquesta decisió “queda tocada la democràcia”. “Si el que hem de fer als parlaments és el que dictamini el Suprem i el Constitucional, no cal que hi hagi eleccions, posem els jutges als parlaments i ja està”, ha argumentat. Nuet, que formava part dels comuns com a membre de la Mesa del Parlament durant la tardor del 2017, veu la sentència com un “pas enrere històric per a la democràcia i una involució”.

Nuet ha dit que la sentència no és cap premi malgrat les “bones paraules” i que es tracta d’un “càstig” al parlamentarisme i a la política. En aquest sentit, explica que com a diputat del Parlament va fer política intentant punts d’acord entre independentistes i no independentistes i, segons ha afegit, el Suprem ha sentenciat que “només es poden acatar els seves ordres i que no es pot fer política”. En aquest context, ha conclòs que les “bones paraules” de la sentència “no poden maquillar” el pas enrere que significa la decisió judicial per a la democràcia.

Nuet, que haurà de deixar la seva acta com a diputat d’ERC, ha qualificat de “barbaritat” la manera com el Suprem ha fet avui pública la seva sentència. I és que s’ha filtrat abans als mitjans de comunicació abans que es notifiqués formalment. Nuet ho considera un “avís per a navegants” del tribunal.

Comentaris

  Anònim 09/04/2021 3:51 pm
  Vamos a ver,los parlamentos aprueban las leyes,y después no queréis cumplirlas,si no os paten buenas leyes,pues cambiarlas,para eso cobráis un pastón,ya está bien de llorones.
  Català 09/04/2021 3:31 pm
  Caram, Sr. Nuet, quin descobriment!. Per aixó jno he decidit, no tornarf a votar. Ah!. bon profit us faci aixó de declarar que vau intentar impedir la independencia de Catalunya.
  Català 09/04/2021 3:31 pm
  Caram, Sr. Nuet, quin descobriment!. Per aixó jno he decidit, no tornarf a votar. Ah!. bon profit us faci aixó de declarar que vau intentar impedir la independencia de Catalunya.

Nou comentari