Una nova plataforma vol unir l’independentisme en una sola llista per fer efectiu l’1-O

El col·lectiu Donec Perficiam, entre el que hi ha Secretaris Nacionals dimissionaris de l'ANC, vol asseure totes les forces amb "un sol punt" al programa

El col·lectiu Donec Perficiam ha fet públic un comunicat aquest diumenge a la tarda on proposa a totes les forces polítiques independentistes del país, tinguin o no representació parlamentària, que s’asseguin per elaborar una llista unitària per a les eleccions del 14-F amb “un sol punt” al programa: “culminar el camí cap a la independència”. Aquest grup, que prové de “diferents espais, àmbits i entitats” i entre el que hi ha Secretaris Nacionals de l’ANC que van presentar la seva dimissió i altres persones que defensen la independència unilateral, proposen crear “una plataforma transversal i efímera” que trobi “representants polítics valents” i que tirin endavant aquest projecte ja que, constaten “no ho faran aquells que tenen interessos més enllà del país”.

Així ho han confirmat a ‘El Món’ fonts del mateix col·lectiu, que afirmen que estenen la mà a “tots els partits independentistes” per crear una llista transversal que té com a objectiu aglutinar persones de tots els signes polítics perquè, afirmen, “el primer és la independència” i que consideren que qualsevol projecte polític “de dretes, d’esquerres o de centre” que vulgui dur a terme el seu objectiu ha de passar, sempre i primer, per la sortida de Catalunya de l’estat espanyol. Qualsevol altra opció, afirmen les fonts, “ja hem vist aquests tres anys per a què serveix”. La plataforma que sorgiria d’aquesta taula on tothom hauria de “seure a parlar” donaria suport a aquesta candidatura que, afirma el comunicat, vol “generar un ambient previ de plebiscit unilateral que converteixi les eleccions en un acte d’autodeterminació, amb una força similar a l’1 d’Octubre”.

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a les escales del Parlament el 27-O

Moments posteriors a la declaració d’independència del 27-O de 2017

El col·lectiu s’obre a tothom que estigui d’acord amb els punts següents per tal d’iniciar converses per a la trobada de forces polítiques i civils per a dur a terme el seu projecte, jugant un paper, afirmen les mateixes fonts, de “relator o intermediari”:

Validar l’estratègia unilateral i que el Parlament haurà de facilitar la investidura d’un president i la creació d’un govern disposats a reconèixer la voluntat de la majoria social.

Fer efectiva la declaració del 27 d´Octubre, aixecant la DUI, publicant-ho al DOGC i fent una declaració política en seu parlamentària.

Comptar amb la ciutadania per a acompanyar al Govern i al Parlament en la defensa de la llibertat del nostre país davant dels poders de l´estat español, i que demanin el reconeixement internacional.

Teixir complicitats amb totes aquelles forces polítiques, entitats i organitzacions que facin d´aquests 3 punts, l´eix vertebrador del seu treball. Aquests punts són la nostra línia vermella, a la que no hi renunciarem.

– Reunir tots i cadascun dels actors que hi vulguin participar i acceptin el requisits amb l’objectiu de fer un lobby de pressió i, si s’escau, aprofundir en la cerca d’un programa comú i candidatura comuna.

Col·laborar, vetllar, fiscalitzar i promoure aquesta opció política a les properes eleccions autonòmiques per a que esdevinguin les primeres de la República Catalana.

Comentaris

  Vingfa una més 15/12/2020 12:02 am
  aixo ja ho fa directe68.cat
   Vingfa una més 15/12/2020 12:02 am
   aixo ja ho fa directe68.cat
   Jo 15/12/2020 12:02 am
   Fins els collons dels teus insults. Fill de puta si t'enganxo et revento.

Nou comentari