El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘No’ definitiu de CiU als pressupostos
  • CA

Després de la trobada amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, el portaveu de CiU al congrés dels diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acabat amb tots els dubtes de les darreres setmanes i ha afirmat rotundament que Convergència presentarà una esmena a la totalitat i no votarà a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat que començaran el seu camí legal a l’hemicicle el proper dimarts

Encara que avui hi ha hagut bona entesa entre CiU i PSOE en alguns temes respecte la crisi, Duran considera que el govern “no ha fet els deures” per incloure algunes de les recomanacions de la formació catalana abans de la votació al congrés. “No ens queda altre remei que, responsablement, votar la devolució del projecte”, ha dit Duran.

El líder de CiU a Madrid ha explicat que el projecte econòmic ha estat fet per un govern que ha negat la crisi durant masses mesos i que manté unes “expectatives irreals” de recuperació de l’evolució de l’economia durant la segona meitat del 2009.

Aquesta posició definitiva de CiU deixa Zapatero amb una única possibilitat, aconseguir els vots dels sis diputats del PNB si no volen tornar altre cop a la Moncloa amb la proposta de Pressupostos Generals sota el braç. També podria votar a favor, però només tenen un vot, el BNG. Els partits que estan en contra, a més de CiU, són PP, IU, ERC i UPyD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa