El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El neguit de la Casa Blanca per la “violència” arran la inhabilitació de Torra
  • CA

Finalment, les protestes no van ser res de l’altre dijous, però en canvi hi va haver que va aixecar les orelles. L’exemple és el departament d’Estat dels EUA. El 28 de setembre, el dia que el Tribunal Suprem va confirmar la inhabilitació del president Quim Torra, va emetre una advertència pels possibles aldarulls que es podien registrar.

 

“L’alerta” va ser recollida pel consulat dels Estats Units a Barcelona per prevenir els nord-americans que es trobaven a Catalunya. En concret, apuntava que es podrien registrar “manifestacions i protestes durant els propers dies en resposta a una possible decisió del Tribunal Suprem d’Espanya sobre el president regional de Catalunya”.

 

Així advertia que després de la decisió judicial , es podrien fer manifestacions organitzades i protestes espontànies a Barcelona i altres llocs de tot Catalunya”. En aquest marc, avisaven als seus conciutadans de possibles problemes de mobilitat.  L’alerta també recordava que “les darreres manifestacions a la regió s’han convertit en violentes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa