El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mossèn Cinto Busquet: “Estem decebuts amb el silenci de l’Església espanyola”
  • CA
Mossèn Cinto Busquet es mostra decebut amb el silenci de l'Església espanyola
Mossèn Cinto Busquet es mostra decebut amb el silenci de l’Església espanyola | Cedida

 

Fa dues setmanes que 300 preveres i diaques catalans van enviar una carta a tots els bisbes espanyols demanant-los que fessin pedagogia del diàleg per buscar “solucions justes” per a Catalunya, i on es referien concretament a la situació dels presos polítics i els exiliats. Però no hi ha hagut resposta. Silenci absolut. Només un bisbe espanyol va respondre a títol personal la carta dels capellans catalans, segons ha explicat al Món mossèn Cinto Busquet, un dels impulsors de la iniciativa. A més, revela que la resposta d’aquest clergue va ser “poc empàtica”, però no ha volgut entrar en més detalls argumentant que “volem utilitzar un to que no sigui acusador, i no volem anar fent traques i focs artificials”.

 

Busquet es mostra “decebut” per aquest silenci de l’Església espanyola, i assegura que “tenim la intenció de ser ferms i fer-los veure que el relat que els han fet creure no és real“. “Estem molt decidits a mantenir-nos en la línia de l’Evangeli: la de perdonar i, alhora, no cedir en el que és just”, afirma, i recorda que “hi ha persones que estan injustament empresonades o injustament amenaçades de presó i que per això han d’estar a l’exili”. Mossèn Cinto Busquet també ha explicat que alguns capellans catalans estan preparant un document “ben argumentat” a la resposta del bisbe espanyol, amb l’objectiu de “propiciar un moment de diàleg”.

 

“El que volem és que escoltin, que se n’adonin que no estem parlant d’independència sí o no, sinó de drets humans i d’una situació objectivament injusta que, com a cristians, ens sembla que no estem afrontant prou bé”, insisteix el mossèn. A més, lamenta que la setmana passada es va celebrar una reunió de la Conferència Episcopal Espanyola i que “no es va fer cap esment a la carta que vam enviar, tot i que els bisbes l’havien rebuda personalment”. “Només volem ajudar a que els nostres germans obrin els ulls i escoltin sense prejudicis, perquè, si no ho fan, estan perdent una oportunitat històrica per contribuir a que les coses vagin d’una altra manera entre Espanya i Catalunya“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa