El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montero no renuncia a acords amb ERC malgrat el nou escenari
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha demanat aquest divendres a ERC que participi de la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021. Malgrat la mà estesa que el seu executiu fa a formacions com Cs o el PP, Montero ha emplaçat els republicans a defensar els interessos de Catalunya al projecte dels comptes públics. “Vull pensar que ERC està a la majoria”, ha afirmat en resposta a una pregunta sobre els nous equilibris el Congrés, després de votacions on l’executiu ha obtingut el suport de Cs i el PP, com la ‘nova normalitat’, i ERC s’ha mantingut en el ‘no’.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha assegurat que “no s’entendria” que “una formació d’esquerres no donés suport a uns comptes públics i iniciatives legislatives com les que estem promovent per protegir els més vulnerables”. Per aquest motiu Montero ha apuntat que vol pensar que “ERC sí que està a la majoria, i dependent del que posem sobre la taula tindrem un ampli espai per dialogar, debatre i perquè els interessos de Catalunya estiguin subratllats al projecte de comptes públics que es planteja per a Espanya”.

ERC, ha dit, és una formació política “que conjuga a la seva ideologia el seu model d’arquitectura d’Espanya en relació a la independència de Catalunya, situació que aquest govern no comparteix en absolut”, però “també té una orientació d’esquerres i de progrés del país que permet tenir punts en comú, i aquí es on ens volem trobar”.

 

“No pot precisar” la data de la taula de diàleg

Preguntada per la taula de diàleg sobre el conflicte polític a Catalunya que el govern espanyol s’ha compromès a reprendre al juliol, Montero ha afirmat que a hores d’ara “no pot precisar la data” en què se celebrarà, però “en el moment en què s’aproximi aquesta situació els gabinets contactaran”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa