Montero nega que el govern espanyol es plantegi un impost a Madrid per compensar l’efecte capitalitat

El PP acusa la Moncloa de "madrilenyofòbia" pel suport d'Escrivá a la proposta del president valencià

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha negat que l’executiu espanyol pretengui imposar un impost a la Comunitat de Madrid per compensar la resta d’autonomies per l’efecte capitalitat. “Aquesta proposta no està en l’agenda del govern ni ho estarà mai”, ha afirmat Montero en una atenció als mitjans aquest divendres a Cadis. La titular d’Hisenda ha insistit que la Moncloa “no treballa en aquesta direcció” que, a més, seria “contraproduent”. Es tracta d’una idea que va llançar el president del País Valencià, Ximo Puig, i que ahir dijous va obtenir el suport del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, que va dir que calia “seguir explorant-la”, ja que “té molt recorregut”.

El PP ha carregat contra el govern espanyol per aquesta qüestió i l’ha acusat de “madrilenyofòbia“. El vicesecretari de Territorial dels populars, Antonio González Terol, ha acusat la Moncloa de “discriminar i atacar” les autonomies governades pel PP perquè “no suporta que gestionin bé”.

Montero, per contra, ha lamentat que el “PP juga al victimisme fent soroll i buscant polèmiques on no hi ha res”. La ministra d’Hisenda ha assegurat que el govern espanyol “mai farà una política que enfronti territoris” i que busca “el diàleg, el consens i la capacitat de posar-nos d’acord perquè no hi hagi comparacions o greuges”.

Comentaris

  No deian tant de la solidaritat dels catalans? 06/08/2021 8:00 pm
  Que demostrin que son tan bons espanyols i que reparteixin una mica del que han anat acaparat tots aquests anys
  Erc, fabrica de misèria i droga 07/08/2021 5:57 am
  Inventar impostos per robar, crear parasits i ferrovials es la ment de la carcoma Junqueras, un pajaro inutil i quinqui. Junt amb el peluquim Ximo, que al cap i porta una gran merda de vaca. Esquerres per la miseria i omplir Catalunya de menas, okupes i drogates
  Erc, menas i lladres 07/08/2021 8:01 am
  Federal8sme ximo puig i junqueras, es robar, robar i robar. Esquerres de forrar menas, okupes i drogates fins quan, mozsen compra vots dels menas? Aragones va guanyar gracies als menas, i ho paguem amb ferrovials
  Josep 07/08/2021 8:44 am
  I encara no ha aprez a parlar el caztellano com cal, miniztra?
   Jo 07/08/2021 10:23 am
   Tu no ho entens, no li surt dels ovaris, es una pòse. Aquesta tia es una malaputa arribista que acollona.
  ton c. 07/08/2021 12:15 pm
  bona jugada sr. Ximo, que heu quedat amb el Pedro, que en trauràs de fer el paper de dolentot amb aquest afer?-
  Josep 07/08/2021 12:19 pm
  Quié parte i reparte ze jeva la mejó parte, n'est pas?
  ciutadà 08/08/2021 8:31 am
  L'única diferència entre una democràcia i una dictadura és que, en democràcia pots escollir als que et robaran i maltractaran i en dictadura no.

Nou comentari