El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Miquel Esquius, nou cap dels Mossos
  • CA
Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d'Esquadra, amb Buch i el director general de la Policia, Andreu Martínez
Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d’Esquadra, amb Buch i el director general de la Policia, Andreu Martínez | ACN

 

Finalment, el comissari Miquel Esquius ha estat escollit com a nou cap dels Mossos. La màxima autoritat uniformada del cos, en substitució del Major Josep Lluís Trapero, processat per sedició i apartat del comandament per l’aplicació del 155 i del seu substitut, Ferran López, que va renunciar al càrrec.

 

Fins ara, Esquius era el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Buch ha explicat que el nou cap forma part de la segona promoció dels Mossos, va formar part de la primera promoció de la divisió de trànsit i també ha estat cap de la Regió Central. El conseller ha destacat la “dilatada experiència” d’Esquius i un coneixement “transversal” del cos. El nomenament d’Esquius arriba després de la renúncia de Ferran López com a cap del cos, el passat 14 de juny. Dies abans, el major Josep Lluís Trapero, que va ser destituït pel 155, va renunciar a tornar a exercir les funcions de cap dels Mossos en una reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i el mateix Buch.

 

L’anunci l’ha fet aquesta mateixa tarda el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, després de setmanes de reunions per intentar sargir un un nom equilibrat dins el cos de la policia catalana. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa