El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els menors tutelats tindran facilitats per accedir a la regularització i al mercat laboral
  • CA

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una reforma de la llei d’Estrangeria per impedir que els joves tutelats es quedin en una situació irregular en complir els divuit anys i facilitar el seu accés al mercat laboral. L’Agència Catalana de Notícies assegura que aquesta mesura beneficiarà prop de 15.000 persones, 7.000 de les quals són joves d’entre 18 i 23 anys.

La primera de les modificacions d’aquesta llei consisteix en la simplificació del procediment documental. El termini per acreditar la impossibilitat de retorn dels estrangers no acompanyats que no han complit els divuit anys es redueix de nou mesos a tres. Un cop se superi aquest termini, les oficines d’estrangeria documentaran d’ofici aquesta situació. A més, l’autorització de residència inicial que reben els menors tutelats amplia la seva vigència d’un a dos anys i fins a tres si es renova. A més, aquests permisos possibilitaran que aquest grup de població accedeixi al mercat laboral a partir dels 16 anys.

D’altra banda, l’executiu ha establert un nou règim per regularitzar la situació dels estrangers no acompanyats. Aquells que arribin als divuit anys en una situació de regularitat documental tindran facilitats per aconseguir la continuïtat de l’autorització que tenien quan eren menors. En el cas d’aquells que arriben a la majoria d’edat sense haver regularitzat la seva documentació accediran a una autorització per residir i treballar. Quant als joves extutelats que tenen entre 18 i 23 anys en l’actualitat, s’establirà un procediment perquè puguin accedir també a aquestes autoritzacions.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, assegura que l’objectiu d’aquestes modificacions a la llei d’Estrangeria és “promoure la inclusió i reduir la vulnerabilitat d’aquestes persones impedint que assoleixin la majoria d’edat estrangers no acompanyats indocumentats“. Segons l’Agència Catalana de Notícies, Rodríguez considera que aquesta reforma permet “ajustar-se a la realitat del país” i que els beneficiats “puguin tenir una vida independent”. La portaveu de l’executiu afirma que amb aquesta iniciativa “s’evita que aquest grup de població quedi en irregularitat sobrevinguda i es generin situacions d’exclusió social“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bonisme a costa d'explotar al contribuent a octubre 20, 2021 | 07:32
    Bonisme a costa d'explotar al contribuent octubre 20, 2021 | 07:32
    Estan sonats. Nou efecte crida. Veniu que aquí us solucionem la vida als que entreu de forma il·legal, mentre que als joves autòctons els tenim morts de gana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa