Mauri acusa el govern espanyol de ser “còmplice” de la “repressió”

El vicepresident d'Òmnium defensa que és l'executiu espanyol "qui s'està carregant el diàleg"

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha acusat el govern espanyol de ser “còmplice” de la “repressió” i permetre que la fiscalia recorri el tercer grau dels polítics presos. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mauri ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que “no miri cap a una altra banda” i l’ha fet responsable de “carregar-se el diàleg”. Segons Mauri, l’actuació del govern espanyol demostra que no tenen voluntat de diàleg i ha refermat que perquè hi hagi un “autèntic diàleg” s’ha de cessar la repressió i el govern espanyol no l’ha aturat. El vicepresident de l’entitat ha recordat que el mateix Sánchez es va vantar de controlar la fiscalia durant la campanya electoral.

“Que el govern espanyol no miri cap a una altra banda. Ja sabem de quina part està”, ha afirmat Mauri responsabilitzant directament l’executiu de Sánchez de la revocació del tercer grau de cinc dels líders independentistes, entre ells, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Segons Mauri, “qui s’està carregant el diàleg és el govern espanyol governi qui governi” i ha afegit que no val dir que et sap greu, en referència al líder de Unides Podem, Pablo Iglesias. I en aquest context, Mauri ha considerat “evident” que ni el govern espanyol ni el PSOE ni ningú a l’altra banda volen cap tipus de diàleg. I ha afegit que, si fos així, aturarien la “repressió”.

Per al vicepresident d’Òmnium, ha quedat demostrat que la fiscalia actua amb “venjança” i que el ministeri fiscal, i per tant el govern espanyol, pretén que Cuixart renunciï als seus ideals. “No hi renunciarem mai”, ha conclòs.

Nou comentari