El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marta Ferrusola, diagnosticada d’Alzheimer
  • CA

Marta Ferrusola pateix Alzheimer.  A la dona de l’expresident Jordi Pujol, que precisament aquest divendres 28 de juny compleix 84 anys, se li va diagnosticar la malatia fa pocs mesos. Fonts coneixedores de la familia així ho han detallat a El Món que demanen respecte per la situació i procurar per la seva intimitat.

 

Ferrusola, segons les mateixes fonts, continua de moment fent vida normal tot i un pronòstic difícil de concretar. Ara segueix un tractament en una clínica de la memòria de Barcelona i sota un estricte control mèdic. L’estat de salut Ferrusola ocupa ara la prioritat de la família per procurar per la seva contenció i benestar davant una situació complexa.

 

L’Alzheimer, segons explica la Fundació Pasqual Maragall, és una malaltia cerebral,  progressiva i irreversible, que altera la personalitat i destrueix de forma gradual la memòria d’una persona, igual que les habilitats per aprendre, raonar, fer judicis, comunicar-se i dur a terme activitats quotidianes. Aquestes habilitats es perden com a conseqüència de la mort d’un tipus de cèl·lules del cervell, les neurones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa