El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska diu que ja han tornat al Marroc més de 6.500 persones

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que ja han tornat al Marroc més de 6.500 persones de les 8.000 que han entrat a Ceuta aquesta setmana. “Han retornat la major part dels adults que van travessar la nostra frontera d’una forma indeguda“, ha afirmat Marlaska aquest divendres al matí en una entrevista a la COPE. El titular d’Interior ha negat que siguin “devolucions en calent”. Segons Marlaska, s’han fet “rebutjos en frontera” perquè el que ha passat a Ceuta els últims dies “ha estat un atac a les fronteres, no ha estat una crisi migratòria”. Per tant, segons el ministre de l’Interior, la “resposta és altament diferent i no en els mateixos termes”.

Marlaska ha assegurat que als “col·lectius vulnerables ja siguin majors d’edat com menors” sí que se’ls ha aplicat “la norma”. “Defensem la integritat de les fronteres, però amb la mateixa contundència els nostres valors democràtics“, ha dit. El titular d’Interior ha afirmat que estan treballant per “retornar” al Marroc els menors a qui els seus familiars han requerit i ho fan treballant de forma conjunta amb el govern marroquí. Marlaska ha dit que “la major part” dels menors tenen una “sol·licitud de repatriació”.

No espero ni concebo cap possibilitat d’intent de vulneració de la nostra frontera“, ha dit Marlaska, preguntat per si es podria repetir la situació viscuda a Ceuta. El ministre de l’Interior ha esperat que el conflicte amb el Marroc sigui “el més breu possible” i ha remarcat que Espanya i el Marroc tenen relacions “fraternals” i “estretes”.

Arribades a Melilla

Marlaska ha explicat que aquesta nit han travessat la frontera entre el Marroc i Melilla una trentena de persones. El ministre de l’Interior ha dit que, en aquest cas, ja no es faran “rebutjos en frontera” perquè “ja han trepitjat territori espanyol”. Marlaska ha insistit que es tracta de “supòsits de fet diferents” amb Ceuta, ja que el que va passar va ser un “intent de vulneració de les nostres fronteres”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a maig 21, 2021 | 10:58
    Cal dir-ho maig 21, 2021 | 10:58
    Allò que han de retornar son els territoris de Ceuta, Melilla i la resta d'illots esparsos de la costa marroquina. Al segle XXI no té cap sentit mantenir aquestes restes colonials, que durant l'edat mitjana tenien finalitats defensives. Heu fet el càlcul del que li costa a l'estat espanyol mantenir aquests territoris solament per orgull espanyol ? Recordeu que les despeses de l'estat espanyol, encara les contribuïm a pagar. I, si us plau, no heu de donar cap crèdit a la pretesa unitat d'Espanya, des de l'any 1587, Espanya perd territoris de sobirania espanyola arreu. Cal recordar que el darrer fou l'any 1976, sota el "regnat" de Juancarlos Campechano ? Com se li pot dir "unidad indivisible" si des de fa 5 segles Espanya és divideix i doncs d'unitat res de res ? Encara més, cap territori separat d'Espanya ha volgut tornar a la sobirania espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa