El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marín creu que l’absència d’Aragonès a l’acte amb Felip VI és “una tàctica electoral”
  • CA

La presidenta de la Diputació de Barcelona i presidenta del PSC, Núria Marín, ha explicat que respecta la decisió de l’alcaldessa de Barcelona i del vicepresident del Govern en funcions de president de no assistir a l’acte de divendres a Barcelona on també hi va Felip VI, però ha dit que ella si estigués al seu lloc sí que hi aniria. En una entrevista a ‘Ràdio 4’ i ‘La 2’, Marín ha dit que, en el cas de Pere Aragonès, “sembla una tàctica més electoral” de cara als comicis del 14 de febrer. També diu que “probablement” pot fer-se la mateixa lectura en el cas dels comuns i Ada Colau. “És un gest que fa un lleig a la monarquia“, ha reconegut Marín, que creu que la visita de Felip VI dona “un missatge de certa normalitat” en la situació actual.

Qualsevol autoritat ha de poder venir a Catalunya“, ha argumentat l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, que ha explicat que no podrà anar a l’acte d’entrega de premis de la Barcelona New Economic Week per motius d’agenda. L’absència del monarca a l’entrega de despatxos de jutges el 25 de setembre va ser “una mesura de precaució”, segons Marín, però ha insistit que “en qualsevol condició, el Rei i el govern han de poder viatjar i fer qualsevol acte de presència que es faci en aquest país”.

D’altra banda, Marín ha augurat que si els socialistes haguessin governat a Madrid durant la tardor del 2017 “probablement” els presos independentistes no estarien a la presó. Tot i que ha admès que no pot assegurar del tot què hagués passat, creu que no s’hagués arribat a aquesta situació perquè haurien apostat per “mecanismes de comunicació”. “És impossible arribar a acords si no parles, encara que partim de situacions molt diferents“, ha dit.

La presidenta del PSC també ha defensat que el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, “ha estat i és” el seu candidat, una persona “preparada per fer no només de candidat, sinó per fer de president de la Generalitat”. Sobre si s’ha posat el nom de Salvador Illa damunt la taula com a possible candidat, Marín ha dit que no ho pot assegurar al 100% i ha dit que “fins on coneix” no hi ha aquest plantejament. Així, ha defensat el paper d’Illa com a ministre de Sanitat i ha dit que “això no significa que tota la vida hagi de ser ministre i no pugui fer altres qüestions”.

Sobre pactes post-electorals, Marín ha dit que no pensa en una aliança entre socialistes, republicans i comuns com una possibilitat però que “dependrà de com siguin les arimètiques per sumar i fer possible que hi hagi un govern estable” i que és complicat descartar res del tot en l’actual situació. Amb tot, ha recordat que els d’Oriol Junqueras ja han rebutjat poder-se entendre amb el PSC. Un pacte amb el PP i Ciutadans seria “molt difícil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa