Maragall trobaria “absurd” que la UE qüestionés la legitimitat de Serret com a delegada

La nova representant del Govern a Brussel·les reitera la "plena predisposició" d'exercir el càrrec i assegura que "a partir d'avui" començarà a treballar en el calendari per reunir-se amb les institucions

 

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha defensat aquest dilluns que la nova delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, és una representant “acreditada, perfectament legitimada i amb tots els seus drets”. “Seria absurd pensar que la Unió Europea no està en la posició de reconèixer això”, ha dit Maragall sobre si Serret podrà mantenir reunions amb les institucions europees. Per la seva banda, Serret ha reiterat la seva “plena predisposició” per fer que la delegació sigui present “com correspon” a tots els espais i àmbits. Segons ha explicat, la intenció és que “a partir d’avui”, quan pren físicament possessió del càrrec, començaran a treballar per la seva presentació davant de les institucions com a nova delegada i, a partir de llavors, per mantenir diverses reunions. Davant la possibilitat que s’emeti una tercera euroordre contra l’exconsellera, Serret ha explicat que “ara com ara” és una ciutadana “lliure” i que en cas que arribi una nova ordre de detenció contra ella “no té per què impedir en cap moment” la funció de la delegació.

Precisament sobre això va expressar-se la setmana passada el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va admetre que la situació legal de Serret era un obstacle perquè el govern espanyol hi mantingués el contacte. Aquest dilluns Maragall ha assegurat, però, que és “obvi” que hauran de treballar i estar en contacte amb el govern espanyol, amb qui haurà de compartir, per exemple, “presència, interlocucions o feina”. Amb tot, el conseller d’Acció Exterior ha dit que “encara és molt aviat” i que per ara no hi ha hagut contactes.

Nou comentari