El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Make a move’, la campanya de l’ANC per denunciar internacionalment el judici a l’1-O
  • CA

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dijous la seva nova campanya per tal de denunciar internacionalment el judici al referèndum de l’1 d’octubre. Porta el nom de ‘Make a move‘ (Fes un pas) i preveu dur a les principals capitals europees grans mobilitzacions i “elements volumètrics” com imatges de la policia espanyola pegant votants durant l’1-O.

 

En aquest sentit, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha explicat que la principal intenció de la campanya és denunciar que l’Estat espanyol no reconeix el dret a l’autodeterminació de Catalunya, i que és per aquest motiu que els líders independentistes seran jutjats durant els propers mesos.

 

Així doncs, l’ANC organitzarà manifestacions a ciutats com Brussel·les, Ginebra, París, Roma, Londres o Berlin. De totes maneres, el primer pas per tal de finançar aquestes accions serà fer campanya a nivell nacional i que la gent hi pugui contribuir econòmicament entrant a la pàgina de ‘Make a Move’.

 

La primera cosa que ha fet l’entitat ha estat mostrar un spot publicitari “de gran qualitat” cinematogràcia, tal i com la mateixa Paluzie ha volgut destacar. Al vídeo es fa un repàs de diverses reivindicacions històriques que han acabat atorgant drets civils a la humanitat. Per exemple, apareixen imatges de les primeres reivindicacions feministes a Londres, la caiguda del mur de Berlín, les reivindicacions homosexuals o el procés d’independència de l’Índia.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa